doc. Ing. Kateřina Hyniová, CSc.

Projekty

Metodologie číslicového návrhu

Program
Studentská grantová soutěž ČVUT
Kód
SGS13/101/OHK3/1T/18
Období
2013
Popis
Projekt je zaměřen na návrh číslicových obvodů s ohledem na jejich velikost, rychlost, spotřebu, spolehlivost a testovatelnost. Pilotní implementace bude realizována na programovatelných hradlových polích (FPGA). Vysoké spolehlivosti chceme dosáhnout vhodným zálohováním a efektivním využitím dynamické rekonfigurace. Předpokládáme vylepšování metodiky generování testů.

Metody a postupy číslicového návrhu a jejich experimentální ověření

Program
Studentská grantová soutěž ČVUT
Kód
SGS12/094/OHK3/1T/18
Období
2012
Popis
Projekt je zaměřen na návrh a číslicových obvodů s ohledem na jejich velikost, rychlost, spotřebu, spolehlivost a testovatelnost. Pilotní implementace bude realizována na programovatelných hradlových polích (FPGA). Vysoké spolehlivosti chceme dosáhnout vhodným zálohováním a efektivním využitím dynamické rekonfigurace. Předpokládáme vylepšení metodiky generování komprimovaného testu, pomocí překrývání testovacích vektorů, využívající jejich implicitní reprezentace ke zvýšení efektivity testování.

Návrh systému komunikace a metod řízení komunikace v oportunistických sítích bezpilotních vzdušných plavidel/robotů

Program
Studentská grantová soutěž ČVUT
Kód
SGS11/092/OHK3/1T/18
Období
2011
Popis
Náplní projektu je výzkum v oblasti vysokorychlostních bezdrátových komunikačních systémů a následný vývoj mikrovlnného spoje se začleněnými adaptivními systémy a s přenosovou rychlostí 256MBit/s s takovým konstrukčním řešením, které by umožňovalo zajistit cenovou dostupnost daného zařízení pro zákazníky z ČR , kterými jsou zejména malé a střední společnosti zabývající se poskytováním datových služeb, včetně vysokorychlostního připojení k internetu. Primární oblastí použití vyvíjeného zařízení jsou páteřní sítě internetu a jiné datové sítě vyžadující vysokorychlostní bezdrátový přenos. Úkolem bude rovněž návrh a realizace vhodného adaptivního systému pro řízení výkonu vysílání, umožňující snížit celkovou energetickou spotřebu zařízení při zachování požadované spolehlivosti přenosu.

Podpora práce v Technickém výboru 4.2 Technical Committee on Mechatronic Systems Mezinárodní federace pro automatické řízení (IFAC)

Program
INTER-EXCELLENCE
Poskytovatel
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Kód
LTV17019
Období
2017 - 2019
Popis
Projekt by měl umožnit řešitelce v letech 2017 – 2019 spolupráci s technickým výborem 4.2 Technical Committee on Mechatronic Systems Mezinárodní federace pro automatické řízení IFAC (International Federation of Automatic Control), jehož je řešitelka řádnou členkou. V rámci svého členství ve výboru se musí řešitelka navrhovaného projektu zúčastňovat alespoň jedenkrát ročně zasedání výboru, obvykle při příležitosti konání mezinárodní konference/symposia/kongresu, jehož je technický výbor IFAC spolupořadatelem resp. organizátorem. Zde obvykle žadatelka aktivně prezentuje výsledky své vědecké práce formou příspěvku na konferenci. Členové výboru se zde nejen účastní zasedání, ale předsedají odborným sekcím, podílejí se na organizaci akce a prezentují zde rovněž výsledky vědeckého výzkumu, na němž participují. Nedílnou součástí je i vypracovávání recenzních posudků odborných publikací.

Práce v Technickém výboru 4.2 Technical Committee on Mechatronic Systems Mezinárodní federace

Program
INGO II
Poskytovatel
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Kód
LG11039
Období
2011 - 2013
Popis
Projekt by měl podporovat členství a práci Doc. Hyniové v technickém výboru 4.2 Mechatronické systémy IFAC v letech 2011-2013

Práce v Technickém výboru 4.2 Technical Committee on Mechatronic Systems Mezinárodní federace pro automatické řízení (IFAC)

Program
INGO II
Poskytovatel
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Kód
LG14005
Období
2014 - 2016
Popis
Projekt je určen pro podporu členství řešitelky v technickém výboru 4.2 Mechatronic Systems IFAC. Z finanční podpory bude řešitelka cestovat na zasedání technického výboru, podílet se na organizaci konferencí a publikovat výsledky své vědecko výzkumné práce v letech 2014- 2016.