Absolvent FIT Martin Mazanec ve výběru Forbes 30 pod 30

9. 2. 2021

Absolvent FIT ČVUT Martin Mazanec se svým kamarádem Matoušem Skálou založili společnost Fitify Workouts, která vyvíjí fitness aplikace. Díky svému nápadu se Martin umístil ve výběru 30 pod 30 prestižního časopisu Forbes Česko. 

Na FIT ČVUT přišel Martin před několika lety s takřka nulovými znalostmi v IT. Přesto se během krátké doby dokázal rozkoukat a začít pracovat na svém vlastním projektu. Jakožto typický ajťák sám trpěl bolestmi zad, a proto se rozhodl vytvořit, v tu dobu spíše pro sebe, aplikaci, se kterou se mu bude lépe cvičit.

Na začátku se jednalo pouze o studentský „side project“, postupně se ale z malého projektu zrodila společnost Fitify Workouts, kterou Martin založil společně se svým kamarádem Matoušem Skálou. Ve Fitify Workouts vyvinuli více mobilních aplikací Fitify Apps, které fungují jako domácí fitness trenér, a usnadňují tak splnění touhy žít jinak, lépe a zdravěji.

„Doposud jsme byli schopni oslovit více než 10 milionů uživatelů po celém světě,“ říká Martin Mazanec, a dokazuje tak touhu lidí udělat něco se sebou a pro sebe.

Firma vyvinula novou vylepšenou aplikaci nazvanou čistě Fitify, kterou si každý měsíc stáhne přes 800 tisíc uživatelů. Tím se Fitify stalo velkou konkurencí gigantům, jako je Nike, Strava či Adidas o post nejstahovanější fitness aplikace.

„Jedna z výhod FIT je, že tu člověk pozná spoustu skvělých lidí. Celý náš vývojářský tým je složený z absolventů či studentů FIT,” prozrazuje Martin.

Přestože má startup dnes již 15 vývojářů, designérů, fyzioterapeutů a fitness trenérů, cíl zůstává stejný – šířit zdravý životní styl do celého světa.

Aplikace Fitify navrhne efektivní tréninkový plán na míru.

Více o projektu Fitify

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková