Jaká jsou rizika při používání stejných hesel?

V novém dílu fakultního technologického podcastu Jedničky a Nuly se dozvíte, proč je důležité chránit své účty unikátními silnými hesly a jak může hacker stejné heslo pro více účtů zneužít. 

Internetové bankovnictví, Amazon, Google, Facebook… Proč je důležité chránit své účty unikátními silnými hesly a jak může hacker stejné heslo pro více účtů zneužít a k čemu nám pomůže správce hesel, vysvětluje Ing. Josef Kokeš, člen Katedry informační bezpečnosti.

„Veškerá ochrana našich informací plyne z kvality a síly hesla, které si zvolíme. To, že pro nás některé informace nejsou důležité, neznamená, že nejsou důležité pro hackera. Pokud má někdo tendenci používat stejné heslo pro více účtů, je velká pravděpodobnost, že toho bude moci hacker zneužít,“ vysvětluje Ing. Josef Kokeš. 

Zajímá vás umělá inteligence, drony, IT v astronomii nebo kamery ve veřejném prostoru? Poslechněte si i předchozí díly podcastu Jedničky a Nuly na webu fit.cvut.cz/podcast a v aplikacích Spotify, Google Podcasts a Apple Podcasts

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková