33. ročník sympozia Combinatorial Pattern Matching (CPM) proběhl na půdě FIT ČVUT v Praze

2. 8. 2022Ivana Macnarová

Letošní 33. ročník mezinárodního sympozia Combinatorial Pattern Matching (CPM) proběhl ve dnech 27.–29. června 2022 na Fakultě informačních technologií ČVUT v Praze. Na akci přijelo 59 účastníků a dalších 50 se připojilo online. Konference byla zaměřena na kombinatorické vyhledávání, které se zabývá problémy vyhledávání, indexování a porovnávání řetězců a složitějších struktur, jako jsou stromy, regulární výrazy, grafy, množiny bodů nebo pole. 

Součástí programu konference byly tři hlavní přednášky, dvě tzv. „highlights přednášky a 26 doprovodných přednášek vedených mezinárodními odborníky z celého světa. Hlavní přednášky se týkaly několika zajímavých témat a přednesli je:

  • Prof. Takehiro Ito z japonské Univerzity Tohoko, který přednášel „Invitation to Combinatorial Reconfiguration“
  • Prof. Jeffrey Shallit z kanadské Univerzity ve Waterloo vystoupil s přednáškou „Using automata and a decision procedure to prove results in pattern matching“
  • Odborný asistent Sharma V. Thankachan, Ph.D., z katedry informatiky americké Univerzity střední Floridy přednášel na téma „Compact Text Indexing for Advanced Pattern Matching Problems: Parametrized, Order-isomorphic, 2D, etc.“

V rámci sekce „highlights“ přednášek byly prezentovány nejdůležitější informace o nedávném vývoji v oblasti kombinatorického porovnávání vzorů publikovaných na jiných konferencích.

Příští ročník CPM 2023 se bude konat v Paříži ve Francii.

Více o konferenci

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková