Ing. Jakub Novák

Vice-Dean for Cooperation with Industry

Projects

Development of equipment for automatic evaluation of defect indications, magnetic powder method and fluorescent penetration method

Program
TREND
Provider
Technology Agency of the Czech Republic
Investigators
Code
FW03010536
Period
2021 - 2023
Description
Hlavním cílem projektu je automatické vyhodnocení indikací defektoskopických metod, založené na moderních principech vyhodnocování pomocí metod umělé inteligence, strojového učení a deep learningu. Jedná se o dvě metody automatického vyhodnocení indikací defektů - metody magnetické práškové (MPI) a metody fluorescenční penetrační (FPI). Výstupem projektu bude software pro automatické vyhodnocení indikací defektoskopických metod FPI a MPI a zařízení pro automatické nasnímání a detekci indikací v metodě FPI a MPI.

Enhancing capacities for technology transfer and technology uptake in the field of ICT

Program
Interreg DANUBE
Provider
European Union
Period
2024 - 2026
Description
The project will focus on supporting the development of technology and knowledge transfer in nine countries – the Czech Republic, Germany, Slovakia, Croatia, Serbia, Bosnia and Herzegovina, Montenegro, Romania and Ukraine. The project’s core is the search for new synergies, cooperation and exchange of experience between innovators in each country, while the project will provide support services for developing business plans in the field of technology transfer and commercialization. The project includes creating an incubation/acceleration programme – Danube Digital Accelerator for ICT – enabling 30 participants to learn about perspective technologies. In parallel, the project will enable access and networking of innovative activities and experts in an international environment through the digital tool EXPERTS.AI. Another important part of the project is to map the ICT innovation environment in 4 non-EU partner countries and support the development of their S3 strategies.
The CapTTict project is co-financed by the European Union under the Interreg Danube Region programme.

Software pro video analýzu chování zákazníků před vstupem do retailové pobočky

Program
Operational Program Prague - Pole of Growth Czech Republic
Provider
European Commission
Investigators
Code
, 0000605
Period
2021
Description
Předmětem inovačního voucheru pro společnost NetRex s.r.o. je implementace softwarové aplikace, jejímž cílem je analýza chování osob před výlohou prodejny za pomocí aplikace algoritmů umělé inteligence. Výstupem aplikace by měli být agregované informace o aktivitě osob, které se před výlohou objeví, včetně odhadu jejich biometrických údajů (pohlaví, věk, rasa atd.). To vše v souladu s požadavky GDPR.

Systém pro detekci defektů materiálů

Program
Projects of the Ministry of Industry and Trade not included in the CEP
Provider
Ministry of Industry and Trade
Code
0010430
Period
2017
Description
Předmětem služby inovačního voucheru pro společnost HS Project, spol. s r.o., je optimalizace kontrolních procesů, vývoj a výzkum dílčích prvků softwaru a hardwaru pro automatizovanou vizuální kontrolu defektů izolačních desek na výrobní lince.

Vytvoření bezpečného systému pro dopravu

Program
Projects of the Ministry of Industry and Trade not included in the CEP
Provider
Ministry of Industry and Trade
Code
0010967
Period
2017
Description
Cílem projektu je návrh a realizace prototypu bezpečného systému pro dopravu, zamřeného na detekci bezpečného rozestupu mezi vozidly.