Dva diplomy a dvě příležitosti v jednom studiu nabízí Double degree na FIT ČVUT

Unikátní a výběrovou magisterskou specializaci Digital Business Engineering, která umožní studentům získat dva magisterské tituly najednou, nově nabízí studentům Fakulta informačních technologií ČVUT v Praze (FIT ČVUT) ve spolupráci s University of Antwerp. Magisterská specializace je zaměřena na propojení znalostí informačních technologií, podnikání a ekonomie v mezinárodním prostředí a klade důraz na digitální business a inovace. Otevírá tak dveře do mezinárodního akademického i business prostředí.

Nová magisterská specializace Digital Business Engineering, kterou FIT ČVUT v letošním roce pro své studenty otevírá, je unikátní příležitost, jak získat dva diplomy v jednom studiu. Studenti budou moci studovat na dvou prestižních univerzitách zároveň, získat dvojí kvalifikaci, jak v informačních technologiích, tak v ekonomii. Rozšíří si tak své akademické znalosti a otevřou se jim dveře i do business mezinárodního prostředí.

“Jsme si vědomi, že v dnešní době není IT jen o programování, ale zasahuje do všech odvětví. Propojení IT technologií a businessu je téměř na denním pořádku všude kolem nás. Proto jsme navázali spolupráci s prestižní University of Antwerp a vytvořili jsme společně v rámci Double degree specializaci Digital Business Enginnerg. Cílem je nabídnout našim studentům rozšíření jejich mezioborové znalostí, otevřít jim dveře i do mezinárodního prostředí a poskytnout jim konkurenční výhody na trhu práce,” říká Ing. Michal Valenta, Ph.D., vedoucí Katedry softwarového inženýrství.

Absolvent této specializace nalezne uplatnění téměř ve všech oblastech podnikání, protože všude je pro obchodní úspěch dnes nezbytné úzké propojení na efektivní využití digitalizace a digitálních technologií. Specializace je výhradně vyučována v anglickém jazyce.

Pro případné zájemce o magisterské studium i tento Double degree program jsou připraveny kompletní informace na přednášce na Dni otevřených dveří 9. února 2024 od 14:00. Podrobný program akce.

Kontakt pro média

Ivana Macnarová

PR manažerka

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková