Hlavním vybavením Laboratoře robotických agentů jsou pochopitelně robotičtí agenti a těch máme mnoho, a sice následujících:

Ozobot EVO

Ozobot EVO je malý reflexně řízený robůtek, který dokáže následovat nakreslenou čáru. Je diferenciálně řízený, tedy podobně jako robotické vysavače. Ozobota lze i naprogramovat pomocí jednoduchého programovacího jazyka Ozoblockly. Ozobotů máme opravdu moho, takže můžeme budovat velké multi-agentní systémy.

CrazyFlie 2.1

CrazyFlie 2.1 je miniaturní dron, který je ale perfektně vybavený. Unikátní vlastností tohoto drona je, že je navržen pro provoz ve vnitřních prostorách (experimenty lze tedy v pohodlí laboratoře provádět i za nepřízně počasí). Pro náš roj dronů máme i speciální lokalizační systém, který umožňuje přesně sledovat polohu každého člena roje.

 

ePuck2

ePuck2 je jeden z nejlepších mobilních robotů určených pro výzkumníky, navržený na EPFL ve Švýcarsku. Jedná se vlastně o počítač na kolečkách napěchovaný různými senzory včetně kamery. Tento robot je vhodný pro testování tvorby plně autonomních agentů.

Za obsah stránky zodpovídá: doc. Ing. Štěpán Starosta, Ph.D.