Informatické večery: Novinky v AI a co nás čeká v roce 2024

Kdy

26. 2. 2024
18:00

Kde

Posluchárna T9:107

Thákurova 9, Praha 6

Záznam

YouTube

Chcete být připraveni na to, co nás v oblasti umělé inteligence (AI) čeká v roce 2024? Přijďte na přednášku v rámci cyklu Informatické večery s doc. Pavlem Kordíkem, proděkanem pro spolupráci s průmyslem FIT ČVUT a odborníkem na AI. Přednáška představí aktuální objevy v AI, které budou mít významný vliv na to, jak bude svět kolem nás již brzo vypadat. V oblasti AI je totiž doba od objevu, přes vývoj aplikací, až po jejich celosvětovou adaptaci, neuvěřitelně krátká. Proto se dá očekávat, že aktuální novinky v oblasti výzkumu AI se do praxe dostanou během několika málo měsíců. Proto je důležité o nich vědět.

Další a doplňující informace k přednášce najdete sérii článků Latest AI developments explained (OpenAI SORA, World models, Q*)

Záznam přednášky

O přednášejícím

Doc. Ing. Pavel Kordík, Ph.D., je inovátorem, jehož práce se zaměřuje na propojení akademického světa s průmyslem a inovace v oblasti umělé inteligence. Je proděkanem pro spolupráci s průmyslem FIT ČVUT. Ve své práci na FIT ČVUT těží ze své praxe a zapojení do několika firem, startupů a neziskových iniciativ. Například prg.ai, jejíž vizí je proměnit Prahu v evropské centrum umělé inteligence nebo AI dětem, která se snaží zlepšit oblast vzdělávání mimo jiné i pomocí AI

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková