Ing. Robert Hülle, Ph.D.

Projekty

Bezpečné a spolehlivé architektury pro programovatelné obvody

Program
Studentská grantová soutěž ČVUT
Kód
SGS17/213/OHK3/3T/18
Období
2017 - 2019
Popis
Navrhovaný projekt se bude zabývat návrhem a modelováním architektur, které budou tolerantní vůči poruchám, útokům a nespolehlivým senzorickým vstupům. Projekt bude zejména orientován do oblasti programovatelných obvodů (FPGA), systémů s mikrokontroléry a vestavných systémů integrujících umělou inteligencí. Zásadní a tradiční metoda pro zvýšení spolehlivostních ukazatelů je zavedení redundance ať již replikací obvodů nebo kombinováním různých senzorických vstupů. Bezpečnost zařízení ve smyslu odolnosti proti útokům, je v dnešní době dalším stále důležitějším aspektem, což se často dosahuje také pomocí redundance, ale s cílem skrýt data. Budeme hledat vzájemné vztahy metod a způsobů návrhu systémů odolných proti poruchám, systémů odolných vůči chybným senzorickým vstupům a systémů odolných proti útokům. Chceme studovat průsečíky těchto oblastí a vliv řiditelnosti, pozorovatelnosti a redundance na cílové vlastnosti těchto architektur.

Bezpečné a spolehlivé architektury vhodné pro implementaci v FPGA

Program
Studentská grantová soutěž ČVUT
Kód
SGS16/121/OHK3/1T/18
Období
2016
Popis
Navrhovaný projekt se chce zabývat návrhy takové architektury, která je schopná tolerovat poruchy v programovatelných obvodech (FPGA). Zásadní a tradiční metoda je zavedení redundance. Bezpečnost zařízení, tj. odolnost proti útokům, je v dnešní době dalším stále důležitějším aspektem, což se často dosahuje také pomocí redundance, ale s cílem skrýt data. Budeme hledat vzájemné vztahy metod a způsobů návrhu systémů odolných proti poruchám a systémů odolných proti útokům, chceme studovat průsečíky obou oblastí, tzn. vliv řiditelnosti, pozorovatelnosti a redundance pomocí návrhu architektur pro obě aplikace.

Metody číslicového návrhu pro systémy s vysokou spolehlivostí a bezpečností

Program
Studentská grantová soutěž ČVUT
Kód
SGS14/105/OHK3/1T/18
Období
2014
Popis
Projekt je zaměřen na návrh spolehlivých a bezpečných číslicových obvodů s ohledem na jejich velikost, rychlost i testovatelnost. Vysoké spolehlivosti chceme dosáhnout vhodným zálohováním a využitím rekonfigurace. Chceme zkoumat vzájemný vztah architektur odolných proti poruchám a útokům. Použité metody budou ověřovány pomocí zkušebních úloh simulací a implementací v FPGA.

Spolehlivé a bezpečné architektury založené na programovatelných obvodech

Program
Studentská grantová soutěž ČVUT
Kód
SGS15/119/OHK3/1T/18
Období
2015
Popis
Vnitřní struktura programovatelných obvodů je komplexní a návrháři do detailů neznámá, což způsobuje problémy při návrhu spolehlivých a bezpečných aplikací. Vzájemné vztahy metod a způsobů návrhu systémů odolných proti poruchám a systémů odolných proti útokům nejsou teoreticky prostudovány. Proto chceme studovat průsečíky obou oblastí, tzn. vliv řiditelnosti, pozorovatelnosti a redundance pomocí návrhu architektur pro obě aplikace s tím, že cílová platforma bude programovatelný hardware (FPGA). Abychom dosáhli tohoto cíle, musíme vytvořit realistický model. Nedostatky způsobené složitou a skrytou strukturou programovatelného zařízení budeme řešit pomocí kalibrace použitého modelu na základě srovnání se zrychlenými testy životnosti. Složitost struktur použitých zařízení vede ke složitým modelům, proto se budeme zabývat metodami pro zjednodušení a zavedení hierarchie těchto modelů se zaručením mezí spolehlivostních parametrů.

The 4th Prague Embedded Systems Workshop - PESW

Program
Studentská vědecká konference ČVUT
Kód
SVK 58/16/F8
Období
2016
Popis
Prague Embedded Systems Workshop (PESW 2016, http://pesw.fit.cvut.cz/2016/) je již čtvrtým ročníkem akce přednostně určené pro studenty (doktorandy i magisterské studenty) nejen z České republiky. Hlavní náplní a cílem jsou ústní prezentace a poskytnutí velkého prostoru pro diskuse o zajímavých výzkumných výsledcích i realizačních výstupech v oblasti, která má vztah k návrhu vestavných systémů, a to k jejich realizaci, verifikaci, syntéze, testovatelnosti i zajímavým aplikacím. Ohlasy minulých třech ročníků byly jednoznačně kladné, proto připravujeme již čtvrtý ročník PESW 2016 opět v hotelu Academic v Roztokách u Prahy, který nás zcela uspokojil jednak svou polohou a jednak službami. Hlavním organizátorem je katedra číslicového návrhu FITu, zejména členové výzkumné skupiny "Digital Design & Dependability Research Group" (http://ddd.fit.cvut.cz/). Od minulého ročníku se opět podařilo rozšířit mezinárodní programový výbor, máme přislíbenou účast doktorandů, jejich školitelů a dalších aktivních účastníků z universit z Tel Avivu (Izrael), University of Leicester (UK), University di Pavia (Itálie), Zelené Gory a Varšavy (Polsko), FIIT z Bratislavy, Západočeské university, firmy EaToN, FELu a FITu i z Brněnského VUT. CfP rozesíláme i na další pracoviště. Vzhledem k mezinárodní účasti probíhá workshop celý v angličtině. SCOPE: The workshop PESW 2015 addresses emerging issues, hot problems, new solution methods, and their hardware and software implementations in the fields of digital and mixed-signal system design. It is especially focused on dependable and low power design, and testing methods related to the SoC technology and modern embedded applications. The workshop topics include (but are not limited to): Programmable/re-configurable/adaptable architectures SoC and NoC design and testing Digital design optimization methods Architectures and hardware for security applications On-line and off-line error detection and correction Fault-tolerant control systems design me