Letní škola Design Sprint 2021

Kdy

2. 8. – 6. 8. 2021

Kde

FIT ČVUT v Praze

Kategorie

Pro uchazeče

Zajímají vás moderní digitální technologie, design a jejich využití? Chcete si vyzkoušet, jak dovést vlastní projekt od nápadu až k realizaci prototypu? Pro studenty středních škol pořádáme Design Sprint, letní školu FIT ČVUT v Praze. Ukážeme vám, jak na ideaci, prototypování i testování, a vše si prakticky vyzkoušíte na vlastním týmovém projektu. Tématem letní školy bude město a digitální technologie.

Program

Design Sprint, letní škola FIT ČVUT v Praze, je určena pro studenty středních škol, kteří chtějí nahlédnout do moderních technologií a designu ve městě. Probíhat bude od pondělí 2. 8. do pátku 6. 8. 2021 po celý den formou dopoledních přednášek v prostorách fakulty a odpoledních praktických workshopů nebo exkurzí po Praze.

Pod vedením mentora budou účastníci v týmech pracovat na řešení problematiky městského designu v následujících oblastech:

  • Společenská odpovědnost (např. komunitní rozhodování, rozpočtování)

  • Edukace (např. naučné stezky, vzdělávací hry ve veřejném prostoru)

  • Doprava (např. sdílené dopravní prostředky, navigace)

  • Veřejný prostor a zeleň (např. vizualizace budoucí podoby, adopce stromů)

  • Volný čas (např. hry, mapy relaxačních oblastí)

Studenti budou pracovat unikátní metodou design sprint, vyvinutou původně společností Google, díky které lze během 5 dnů přejít od nápadu přes testování až k finálnímu návrhu produktu nebo služby. Během kurzu se seznámí s technologiemi, jako jsou virtuální a rozšířená realita nebo vizualizace, a metodami návrhu, prototypování a testování. Pro účast nejsou nutné žádné vstupní znalosti v oblasti programování či designu.

Praktické informace

  • Akce je zdarma – Neplatí se účastnický poplatek.
  • Ubytování, stravu a dopravu si zajišťuje a platí účastník kurzu či jeho zákonný zástupce.
  • Nabídka stravování – Každý den kurzu bude účastníkům umožněno společně obědvat v blízkosti fakulty v Technické menze (jídelníček). Cena za hlavní jídlo je cca 80–100 Kč (studentská cena platí pouze pro studenty univerzity). Menza nabízí také snídaně. Jídlo se předem nenahlašuje.
  • Nabídka ubytování – V době kurzu je možné domluvit si ubytování v blízkosti fakulty na Masarykově koleji. Kolej nabízí po domluvě také snídaně. Kontakt: Vladimíra Příhodová, vladimira.prihodova@cvut.cz, +420 234 678 460. Správa účelových zařízení ČVUT nabízí i další možnosti hotelového a hostelového ubytování.

Ing. Petra Svobodová Hejlová

PR manažerka

Bc. Veronika Dvořáková

Vedoucí PR oddělení

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková