Informatický korespondenční seminář pro středoškoláky

Korespondenční seminář FIKS nabízí středoškolákům možnost se nejen naučit řešit algoritmické úlohy teoreticky, ale třeba i vytvořit funkční kód. Úspěšní absolventi mohou být navíc přijati bez přijímací zkoušky do bakalářského studia. 

Seminář je určen pro studenty středních škol, pro které je připraveno zadání zajímavých algoritmických a programovacích úloh, která si studenti stáhnou, doma je vyřeší a do zadaného termínu je odevzdají. Učitelé z FIT je opraví a spolu se vzorovým postupem pošlou zpět. Zároveň se účastníci dozví, jak dopadli v porovnání s ostatními soutěžícími. Ti nejlepší pak budou mít možnost setkat se s organizátory osobně na jarním soustředění. Zapojit se mohou uchazeči kdykoli během průběhu celého semináře.

Letos se účastníci semináře vydají do krajiny špatně nakonfigurovaných sítí, kde nezvládne routovat ani hraničář. Budou čelit barbarským hordám neefektivních algoritmů. Překonají firewall do Mordoru. A pokud vytrvají, dorazí na soustředění plné přednášek a her se studenty a vyučujícími z FIT.

REGISTROVAT SE

Harmonogram

  • 1. kolo: 23. 9. – 27. 10.
  • 2. kolo: 29. 10. – 8. 12.
  • 3. kolo: 10. 12. – 12. 1.
  • 4. kolo: 14. 1. – 23. 2.
  • 5. kolo: 25. 2. – 7. 4.

Pro řešitele pořádáme podzimní víkendové soustředění v Praze od 24. do 26. 11. 2023 a pro ty nejlepší týdenní jarní soustředění od 13. do 19. 4. 2024. Můžete se tak těšit na lekce algoritmů, novinky z oboru informatiky a hry všeho druhu.

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková