Hello FIT! 2021

Kdy

14. 9. 2021
9:30

Kde

FIT ČVUT i Online

Záznam

YouTube

Jednodenní úvod do studia, který pomáhá novým studentům lépe se zorientovat na FIT ČVUT a hladce přejít ze střední na vysokou školu. Účastníky čekají přednášky, workshopy, prohlídka fakulty a Dejvického kampusu a v neposlední řadě také večerní afterpárty. Akci organizují členové fakultního studentského klubu FIT++. Účast na akci je zdarma po předchozí registraci. Bez registrace se lze účastnit online.

Záznam

Program

Registrace

9:30–9:45

Probíhá v atriu Nové Budovy ČVUT, je třeba mít nějaké anticovidové potvrzení, ideálně aplikaci Tečka.

Zahájení

9:55–10:00

BI-KPZ – Fiťákův kurz přežití

10:00–12:00
Lucie Procházková a Adam Procháska

Tak jsem FIŤák, co teď? Začátek studia je složitý a má velký vliv na zbytek studia. Pomůžeme ti se rozkoukat a pochopit vysokoškolské prostředí. Ukážeme ti jak efektivně studovat, jak zvládat stres a jak projít prvním semestrem.

Tour de Kampus Dejvice + oběd

12:00–14:00

Kam budeš chodit na přednášky, cvičení, na oběd, kafe, nebo pokec s kamarády? Na prohlídce Kampusu Dejvice ti ukážeme všechna důležitá místa tak, aby ses první dny na vejšce hned neztratil(a).

Studentský život na FIT

14:00–15:20
Lucie Procházková, Adam Procháska, Petr Šťastný, Alena Brožová, Jakub Meinlschmidt

Co všechno se dá na FITu dělat kromě studia? Tvoji spolužáci z různých organizací, které na FITu působí ti představí všechny možnosti! Ať tě baví a zajímá cokoli, FIT ti nabízí možnost se v tom realizovat i nadále!  

Praxe při studiu? Jak na to, aniž by tě vyhodili

15:30–15:45
Pavel Kordík, Adam Procháska, David Pešek

Jasně, znalosti se ti hodí vždy, ale k čemu je získávat, když je neuplatníš? I na to se na FITu myslí a přímo fakulta ti umožňuje získat praxi při studiu.

Erasmus, aneb jak se dostat do zahraničí

15:45–16:00
Dominik Chodounský

Jet studovat do zahraničí, to zní lákavě ne? Jak to chodí? S čím se počas studia v zahraničí potkáš? A stojí to za to?

Co je matematika?

16:10–16:55
Tomáš Kalvoda

Co je to matematika? Co je to středoškolská matematika? Mají něco společného? Proč je přechod ze středních škol na FIT pro řadu studentů a studentek (nejen) matematických předmětů problematický? Jak se na tento přechod dobře připravit a jak jej zvládnout? Na všechny tyto otázky se pokusíme odpovědět v naší přednášce!

Programování není guláš

16:55–17:25
David Bernhauer, Roman Jelínek, Tomáš Heger

Jak vlastně funguje počítač a jak mu dávat ty nejpřesnější příkazy? Na co je třeba při programování myslet? Součástí přednášky bude taky praktická ukázka na lidech!

Afterpárty

18:00–2:00

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková