Letní škola Design Sprint: Games & City

Kdy

6. 8. – 11. 8. 2023

Kde

FIT ČVUT v Praze

Thákurova 9, Praha 6

Kategorie

Pro uchazeče

Zajímají vás moderní technologie, digitální hry a jejich využití ve městě? Chcete si vyzkoušet, jak svůj nápad převést do reálného prototypu a otestovat ho s uživateli, a to vše v rámci týmové práce? Pro studenty středních škol pořádáme zdarma Letní školu Design Sprint – Games & City. Přihlaste se na letní školu FIT ČVUT.  

Program

Letní škola Design Sprint – Games & City je určena pro studenty středních škol, které baví digitální technologie. Probíhat bude od neděle 6. 8. do pátku 11. 8. po celý den formou dopoledních přednášek v prostorách fakulty a odpoledních praktických workshopů nebo exkurzí po Praze. 

Účastníci budou pracovat unikátní metodou Design Sprint, vyvinutou původně společností Google, díky které lze během 5 dnů přejít od nápadu přes testování až k finálnímu návrhu produktu nebo služby. Během kurzu se seznámí s moderními technologiemi, jako jsou digitální hry, virtuální a rozšířená realita či vizualizace, a s metodami návrhu, prototypováním a testováním.

Pro účast nejsou nutné žádné vstupní znalosti v oblasti programování či designu. Akce je zdarma.

Kapacita kurzu je 25 účastníků, které si fakulta vyhrazuje právo vybrat na základě krátkého motivačního medailonku vyplněného při registraci. 

Podrobný program, harmonogram a podmínky akce obdrží vybraní účastníci během června. Kurz se bude konat pouze fyzicky a organizátor je oprávněn změnit obsahovou náplň kurzu či jiné podmínky nebo je oprávněn kurz zrušit na základě nenadálé situace.

Registrace

Registrace probíhaly do 30. 4. 2023. Hlásit se mohli studenti středních škol starší 15 let. 

Registrací projevují studenti zájem o účast. O přijetí do kurzu budou informováni do 15. 5. 2023 na e-mail uvedený při registraci. Tito účastníci následně obdrží k vyplnění i závaznou přihlášku se všemi náležitostmi včetně souhlasu zákonného zástupce.

Praktické informace

  • Akce je zdarma – neplatí se účastnický poplatek.
  • Ubytování, stravu a dopravu si zajišťuje a platí účastník kurzu či jeho zákonný zástupce.
  • Nabídka stravování: Každý den kurzu bude účastníkům umožněno společně obědvat v blízkosti fakulty v Technické menze (jídelníček). Cena za hlavní jídlo je cca 120–150 Kč (studentská cena platí pouze pro studenty univerzity). Menza nabízí také snídaně. Jídlo se předem nenahlašuje.
  • Nabídka ubytování:

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková