Technologiemi proti koronaviru

Chcete bojovat s koronavirem technologiemi a nevíte jak? Připravili jsme pro vás seznam IT aktivit, do kterých se můžete zapojit, a to jak z IT komunity dobrovolníků, tak od firem nebo EU.

Přidejte se k COVID19CZ

COVID19CZ je společná aktivita českých technologických firem a IT nadšenců zaměřená na pomoc v boji s nákazou COVID-19. Smyslem této iniciativy je nabídnout moderní technologie i pomoc s komunikací tam, kde mohou usnadnit boj s virovou nákazou, ať již zpřístupněním informací nebo třeba datovou analýzou usnadňující detekci ohnisek šíření nákazy.

Zapojte se registrací do databáze IT dobrovolníků. Přidat se můžete také do facebookové skupiny, kde probíhá diskuse a sběr nápadů k jednotlivým projektům.

Poskytněte výkon svého počítače

Stanfordská univerzita nabídla výpočetní výkon svého projektu Folding@home, který je využíván vývojovými týmy pro výpočty a simulace při výzkumu léčebných látek. Projekt tak nyní bude sloužit i pro výzkum koronaviru.

Poskytnout výpočetní výkon svého počítače můžete i vy. Stačí si ze stránek stáhnout program, který je dostupný ve verzi pro všechny hlavní operační systémy, a nechat jej využít sílu procesoru i grafických karet. Omezení výkonu počítače pro svou práci se bát nemusíte. Kolik výkonu Folding@home dáte v během běžného provozu, si můžete nastavit. Přidat se můžete i do našeho týmu.

Získejte peníze na váš projekt

Evropská komise vyzvala všechny startupy a malé a střední podniky, aby své technologické nápady přihlásily do EIC Accelerator. Pokud tedy máte technologii, která by mohla pomoci v boji s koronavirem, můžete žádost o dotace na její vývoj a nasazení do středy 18. března do 17:00. Na technologické projekty je alokováno 164 mil. Eur.

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková