Proběhl kariérní veletrh COFIT online

2. 12. 2020

Na fakultě proběhl COFIT ONLINE, který vznikl spojením kariérního veletrhu a technologické konference. Cílem akce bylo představit aktuální dění na fakultě a možnosti spolupráce mezi firemními experty, laboratořemi, akademiky a studenty. Akce se pro zimní semestr 2020/2021 uskutečnila nově v prodlouženém termínu 19.–22. 10. 2020.

Začátkem každého semestru ožije na jedno odpoledne celé atrium Nové budovy a promění se v networkingové hřiště, které studentům otevírá firemní svět a možnosti praxe. Rok 2020 přinesl nečekané a mnohdy nevítané změny. A jak se provedení veletrhu těmto změnám přizpůsobilo? Program byl obohacen technologickou konferencí v podobě panelových diskusí.

Zkušenosti vyučujících a pracovníků laboratoří FIT se tak propojily s expertízou firemních expertů, a současně tím nabídly studentům možnost zapojit se do aktuálních firemních projektů s využitím FIT laboratoří. Účastníci si vyzkoušeli hned několik možností virtuálního networkingu v eventové platformě Hopin.

„Nejvíce navštěvované bylo živé vysílání, kde se odehrávaly technologické diskuze COFIT Talk. Návštěvník zde mohl pokládat dotazy a vyplňovat ankety. Dále jsme komunikovali s firemními zástupci v separátních roomech, které tak nahradily běžné stánky,“ říká Ing. Eliška Novotná, jedna z hlavních organizátorů celé akce.  

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková