Přihlaste se do bezplatného online kurzu Elements of AI

22. 4. 2021

Fakulta se zapojila do realizace online kurzu Elements of AI. Přispívá tak ke zvýšení vzdělanosti populace v oblasti umělé inteligence (AI). Cílem kurzu je jednoduše vysvětlit široké veřejnosti, co to umělá inteligence je. Díky této iniciativě tak může kdokoli nejen pochopit principy AI, ale také získat certifikát o jeho absolvování. To vše zcela zdarma. Stačí se jen přihlásit.

Českou verzi celosvětově oblíbeného online kurzu Elements of AI přináší spolek prg.ai ve spolupráci s ČVUT, Univerzitou Karlovou a Úřadem vlády ČR. Celý program je bezplatný a jeho cílem je ukázat, co umělá inteligence umí, jak funguje a jaká s sebou přináší pozitiva i rizika. Účastníkům kurzu pomáhají instruktoři z ČVUT a UK, chystají se i didaktická videa k jednotlivým kapitolám. Za FIT se do kurzu zapojil doc. Ing. Pavel Kordík, Ph.D. a student Jiří Němeček. 

„Jsem přesvědčený, že neexistuje člověk, kterému by tento kurz neprospěl. Získáte porozumění, které nic nestojí, a přitom má nevyčíslitelnou hodnotu,“ říká Jiří Němeček, jeden z osmi instruktorů.

Účastníci Elements of AI se dozví, co to umělá inteligence je, a jaké problémy lze s její pomocí řešit v reálném světě. Naleznou v něm odpovědi na to, jak může umělá inteligence ovlivnit jejich práci, a porozumí tomu, jak se bude v následujících letech vyvíjet. Dozví se také o pozitivních a negativních dopadech této technologie na společnost. Kurz kombinuje teorii s praktickými úkoly a lidé jím mohou projít vlastním tempem.

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková