FIT je partnerem inovačního hackathonu GreenHack

7. 6. 2021

FIT je partnerem hackathonu GreenHack – největší inovační akce ve střední Evropě zaměřené na udržitelný rozvoj. Cílem hackathonu je najít řešení nejpalčivějších výzev, kterým v současnosti vedle pandemie svět čelí. Akce se koná ve dnech 11.–12. června 2021 online a registrace je možná do 10. června. Nejlepší inovativní projekty si rozdělí výhru 130 tis. Kč.

Hackathon GreenHack se koná pod záštitou Evropské komise v rámci EU Green Week 2021, Ministerstva životního prostředí ČR a Minestrstva průmyslu a obchodu ČR. FIT ČVUT je jeho hrdým akademickým partnerem. Účastníci mají přicházet s inovativními řešeními velkých problémů, jako je změna klimatu, nadměrná spotřeba, nezodpovědná výroba a špatné řízení zdrojů. Projekty budou cílit také na to, jak namířit společnost k bezemisní budoucnosti či jak snížit množství odpadů. 

Soutěžit mohou jak jednotlivci, kteří najdou členy týmu na začátku hackathonů, nebo sami vytvoří tým o 2 až 5 členech. Hackeři mají na výběr 11 témat, s nimiž jim budou během 36 hodin pomáhat mentoři z řad odborníků. Za FIT to budou Ing. David Pešek a Ing. Eliška Novotná z Oddělení pro spolupráci s průmyslem a Bc. Ondřej Brém z Katedry softwarového inženýrství.

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková