Zápis ze 14. zasedání Akademického senátu konaného dne 22. 9. 2023

Na 14. zasedání AS FIT se řešilo schvalování Výroční zprávy o hospodaření ČVUT FIT za rok 2022, Výroční zprávy o činnosti ČVUT FIT za rok 2022 a také vyhlášení voleb do Akademického senátu FIT.

Program schůze

  1. Schválení programu 14. zasedání AS FIT
  2. Informace o dění v mailové konferenci AS FIT a usneseních přijatých per-rollam
  3. Schválení Výroční zprávy o hospodaření FIT za rok 2022
  4. Schválení Výroční zprávy o činnosti FIT za rok 2022
  5. Informace o studentských respiriích
  6. Volba 1. a 2. místopředsedy AS FIT
  7. Nominace studentských zástupců do Rad studijních programů.
  8. Kontrola a schválení zápisu z 13. zasedání AS FIT
  9. Schválení dílčí volební komise pro volby do AS ČVUT ve volebním obvodu studentů pro další funkční období
  10. Schválení volební komise pro volby do AS FIT ve volebním obvodu studentů pro funkční období 12/2023-12/2025
  11. Vyhlášení voleb do AS FIT ve volebním obvodu studentů pro funkční období 12/2023-12/2025
  12. Různé
1.

Schválení programu 14. zasedání AS FIT

S. Jeřábek přivítal všechny senátory, členy vedení fakulty a hosty na 14. zasedání Akademického senátu FIT. Následně představil návrh programu, který ještě doznal změn oproti programu zaslaném v pozvánce. S. Jeřábek informoval senátory, že k dnešnímu dni skládá funkci 1. místopředsedy a bude tak potřeba zvolit oba místopředsedy. T. Nováček požádal o doplnění bodu „Informace o studentských respiriích“, který byl tématem posledních dní a ke kterému se může vyjádřit přítomná proděkanka P. Pavlíčková. Dále senátoři navrhli odložení schválení zápisu ze 13. zasedání AS FIT, aby si mohla paní proděkanka zápis prohlédnout a případně k němu doplnit informace.

Další návrhy na úpravu programu již nebyly, proto S. Jeřábek uzavřel diskuzi a požádal senátory o hlasování.

  • Usnesení: AS FIT schvaluje program 14. zasedání AS FIT s doplněním bodu "Informace o studentských respiriích" za bod "Schválení Výroční zprávy o činnosti FIT za rok 2022", rozšíření bodu "Volba 2. místopředsedy AS FIT" na "Volba 1. a 2. místopředsedy AS FIT" a přesun před bod "Nominace studentských zástupců do Rad studijních programů" a dále přesun bodu "Kontrola a schválení zápisu z 13. zasedání AS FIT" za bod "Nominace studentských zástupců do Rad studijních programů".
  • Hlasování: Pro – 8, Proti – 0, Zdržel se – 0
  • Usnesení bylo přijato.
2.

Informace o dění v mailové konferenci AS FIT a usneseních přijatých per-rollam

S. Jeřábek uvedl tento bod a shrnul bodově témata, která senátoři diskutovali v rámci mailové konference.

  1. Připomínkování novely zákona o vysokých školách – senátoři se aktivně účastnili diskuze a navrhování připomínek.
  2. Dne 26. srpna 2023 oznámil J. Meinlschmidt, že rezignuje na pozici 2. místopředsedy AS FIT, a navrhl jako svoji nástupkyni J. Mertlovou.
  3. Problém s Harmonogramem AR 2023/24 – problém s nekonzistentním počtem dní (např. pouze 11 výukových pátku) – bohužel nebyla obdržena odpověď od pana proděkana Z. Muzikáře, P. Pavlíčková přislíbila, že pana proděkana požádá, aby se k této problematice vyjádřil.
  4. Nominace pedagogů pro Cenu ministra školství, mládeže a tělovýchovy za vynikající vzdělávací činnost na vysoké škole – v pondělí 11. září 2023 zaslala fakulta tři nominace pana děkana, do 30. září 2023 je možnost zaslat nominaci i z řad akademických senátů fakult.
  5. Dne 18. září 2023 oznámil S. Jeřábek, že ke dni 14. zasedání AS FIT rezignuje na funkci 1. místopředsedy AS FIT.
  6. Kandidáti na studentské hodnotitele akreditačních žádostí v rámci institucionální akreditace – předseda T. Nováček požádal senátory o možné nominace studentských hodnotitelů.
  7. Výzva NAÚ k zařazení do seznamu hodnotitelů – nominace studentů pro oblast Informatika a Kybernetika – J. Meinlschmidt požádal senátory o možné nominace studentských hodnotitelů.
  8. Propagační video o Akademickém senátu FIT – předseda T. Nováček spolu s J. Meinlschmidtem a J. Mertlovou připravili propagační video o práci akademického senátu, které bude použito v rámci propagace voleb, které budou na tomto zasedání vyhlášeny – senátoři se shodli, že video je zpracováno velice pěkně a věří, že bude mít pozitivní efekt na následující volby. O. Suchý doporučil, že by se v popisku videa mělo objevit, že se jedná o orgán, který je definován zákonem a že tudíž má výrazně větší pravomoci než různé “školní parlamenty” na středních školách.

Následně S. Jeřábek představil seznam usnesení, která senátoři přijali v mezidobí hlasováním per-rollam.

Usnesení PR/10: AS FIT schvaluje použití částky ve výši 207 300 Kč z příspěvku pro účely výplaty nenárokové části stipendia 14 doktorandům za červen, červenec a srpen v rámci jejich finanční podpory dle směrnice děkana č. 29/2018.
Seznam hlasujících: Bařinka NEHLASOVAL, Jeřábek PRO, Knop PRO, Kolský PRO, Meinlschmidt PRO, Mertlová PRO, Miškovský PRO, Nováček PRO, Suchý PRO, Valla NEHLASOVAL

Usnesení PR/11: AS FIT schvaluje čerpání prostředků na přípravu a tvorbu stavební dokumentace ke stavbě nové budovy na pozemku C v odhadované výši cca 12,5 mil. Kč.
Seznam hlasujících: Bařinka NEHLASOVAL, Jeřábek PRO, Knop PRO, Kolský PRO, Meinlschmidt PRO, Mertlová PRO, Miškovský PRO, Nováček PRO, Suchý PRO, Valla PRO

Usnesení PR/12: AS FIT se souhlasně vyjadřuje ke změně studijního plánu specializace Systémové programování magisterského studijního programu Informatika s tím, že řetězec „23p+0s+16c“ na stranách 4 a 8 se nahrazuje řetězcem „26p+0s+13c“.
Seznam hlasujících: Bařinka NEHLASOVAL, Jeřábek PRO, Knop PRO, Kolský PRO, Meinlschmidt PRO, Mertlová PRO, Miškovský PRO, Nováček PRO, Suchý PRO, Valla NEHLASOVAL

Usnesení PR/13: AS FIT podporuje přijetí metodiky pro transparentní stanovení výše prospěchových stipendií, jež se bude odvíjet od aktuálního zůstatku stipendijního fondu.
Seznam hlasujících: Bařinka NEHLASOVAL, Jeřábek PRO, Knop PRO, Kolský PRO, Meinlschmidt PRO, Mertlová PRO, Miškovský NEHLASOVAL, Nováček PRO, Suchý ZDRŽUJI SE, Valla NEHLASOVAL

Další témata k tomuto bodu nebyly, proto S. Jeřábek uzavřel diskuzi a přešel k dalšímu bodu programu.

3.

Schválení Výroční zprávy o hospodaření FIT za rok 2022

S. Jeřábek představil bod a předal slovo paní proděkance. P. Pavlíčková představila Výroční zprávu o hospodaření, jejíž hlavním tvůrcem je paní tajemnice. Zmínila, že paní tajemnice se vyjadřovala ke zmíněným poznámkám, které senátoři zaslali mailem – typografické chyby budou opraveny, ke dvěma věcným poznámkám se vyjadřovala v odpovědích na danou mailovou komunikaci.

O. Suchý se dotázal, proč poznámky, které byly vytýkány již na jaře, nešly zapracovat. P. Pavlíčková se omluvila senátorům, že nemůže odpovídat za paní tajemnici. Dále O. Suchý zmínil poznámku k tabulce o samoplátcích – když si tabulku přepočítal, vyšla mu platba jednoho studenta na zhruba 200 tisíc Kč. P. Pavlíčková doplnila informaci, kdy data ve Výroční zprávě o hospodaření jsou zpracovávána ke kalendářnímu roku 2022, zatímco platby samoplátců se napočítávají dle akademického roku. Dále zmínila, že se jedná o celkovou sumu peněz, ve kterých nejsou vidět platby za jiné úkony než za studium v anglickém jazyce. O. Suchý shrnul, že k 31. prosinci 2022 bylo 55 studentů samoplátců, v LS nemohli studenti přibýt, v akademickém roce 2022/23 by tedy muselo nastoupit přes 80 dalších studentů samoplátců, kteří by tedy ještě do prosince studium ukončili. P. Pavlíčková na toto nedokáže reagovat, může pouze interpretovat informace, které jí dodala paní tajemnice.

O. Suchý zmínil rozdíly ve Výroční zprávě o hospodaření – pokles zaměstnanců od roku 2021 – oproti Výroční zprávě o činnosti – nárůst zaměstnanců od roku 2021. P. Pavlíčková zmínila, že číslo počtu zaměstnanců obdrží k 31. prosinci 2022. Nicméně doplnila, že dojde ke sjednocení – fakulta má bohužel pokles počtu zaměstnanců. O. Suchý se v návaznosti dotázal, jestli se podařilo tento trend zbrzdit, nebo v něm bohužel fakulta pokračuje. P. Pavlíčková zmínila, že v současnosti dochází k nárůstu počtu zaměstnanců jako osob, avšak celková suma úvazků klesá.

O. Suchý poté doplnil pár dalších typografických poznámek, celková vizualizace se mu nelíbí, proto tento návrh výroční zprávy nepodpoří. Na závěr byla vyjasněna informace k tabulce č. VI. 3 – s vysvětlením paní tajemnice se O. Suchý spokojil.

S. Jeřábek se následně dotázal P. Pavlíčkové, zda chce pan děkan v zastoupení zmíněnou zprávu předkládat ke schválení. P. Pavlíčková požádala senát o schválení Výroční zprávy o hospodaření.

J. Meinlschmidt připomněl, že senát má Hospodářskou komisi, která může být vhodnou platformou pro diskuzi o těchto dokumentech. T. Nováček poprosil O. Suchého, aby shrnul problémy, které v dokumentu vidí jako nejvíce problematické. O. Suchý zopakoval již zmíněné poznámky stran typografie, dále připomněl opakované chyby v obsahu, u nichž již byla slibována náprava. P. Pavlíčková připomněla, že paní tajemnice zprávu již předkládala a komunikovala se senátem, přesto O. Suchý vidí tyto chyby jako zásadní. L. Bařinka doplnil, že se mu nelíbí přístup, jakým je vedeno jednání mezi senátem a vedením fakulty, kdy senát přednese chyby, které i přes příslib nejsou odstraněny.

Další náměty do diskuze nebyly, proto S. Jeřábek uzavřel diskuzi a požádal senátory o hlasování. O. Suchý požádal, aby byl dokument schválen nadpoloviční většinou přítomných senátorů a aby bylo zaznamenáno hlasování jednotlivých senátorů.

  • Usnesení: AS FIT schvaluje Výroční zprávu o hospodaření FIT za rok 2022.
  • Hlasování: Pro – 0, Proti – 8, Zdržel se – 1
  • Seznam hlasování: Bařinka PROTI, Jeřábek ZDRŽEL SE, Kolský PROTI, Knop PROTI, Mertlová PROTI, Meinlschmidt PROTI, Miškovský PROTI, Nováček PROTI, Suchý PROTI
  • Usnesení nebylo přijato.

S. Jeřábek poděkoval senátorům za hlasování a přešel k dalšímu bodu programu.

4.

Schválení Výroční zprávy o činnosti FIT za rok 2022

S. Jeřábek představil bod a předal slovo paní proděkance. P. Pavlíčková shrnula, že většina připomínek byla opravena. V rámci diskuze byly dotazy k některým datům, konkrétně k tabulkám 3.1. a 3.2. – dovysvětlení samoplátců. O. Suchý se dotázal, jestli jsou samoplátci započítáni i v počtu všech studentů, P. Pavlíčková reagovala, že se jedná o vytaženou extra tabulku samoplátců, tedy ano.

O. Suchý se dále dotázal na text 3.4., kde je zmíněno, že Anketa je pravidelně probírána na schůzích Grémia děkana. P. Pavlíčková i T. Nováček potvrdili, že na schůzích Grémia se téma Ankety pravidelně diskutuje. O. Suchý tedy požádal, aby v rámci zápisu z Grémia bylo vyznačeno, že se tématem Ankety Grémium zabývalo, P. Pavlíčková přislíbila předání informace panu děkanovi, aby se tyto informace dostaly do zápisů daných Grémií.

P. Pavlíčková zmínila opravu textu 3.10., dále opravu tabulky 6.1., která bude převzata z Výroční zprávy o hospodaření. P. Pavlíčková také zmínila, že tyto a další chyby jsou opravené v jiné verzi Výroční zprávy, která vznikla až po předložení této verze. L. Bařinka se dotázal, o jakém dokumentu se tedy hlasuje, jelikož v předloženém dokumentu tyto chyby i nadále jsou. Po diskuzi mezi senátory a paní proděkankou P. Pavlíčková požádala, aby byly explicitně vyjmenovány části dokumentu, které jsou špatně a je potřeba je opravit – první odstavec textu v sekci 3.10., tabulka v sekci 6.1. a první odstavec textu v sekci 9.1. Přesto na dotaz S. Jeřábka paní proděkanka požádala o schvalování dokumentu.

Další náměty do diskuze nebyly, proto S. Jeřábek uzavřel diskuzi a požádal senátory o hlasování. O. Suchý požádal, aby byl dokument schválen nadpoloviční většinou přítomných senátorů a aby bylo zaznamenáno hlasování jednotlivých senátorů.

  • Usnesení: AS FIT schvaluje Výroční zprávu o činnosti FIT za rok 2022.
  • Hlasování: Pro – 1, Proti – 8, Zdržel se – 0
  • Seznam hlasování: Bařinka PROTI, Jeřábek PROTI, Kolský PRO, Knop PROTI, Mertlová PROTI, Meinlschmidt PROTI, Miškovský PROTI, Nováček PROTI, Suchý PROTI
  • Usnesení nebylo přijato.

S. Jeřábek poděkoval senátorům za hlasování a přešel k dalšímu bodu programu.

5.

Informace o studentských respiriích

S. Jeřábek představil bod a předal slovo paní proděkance. P. Pavlíčková informovala senát, že jednotlivé katedry opakovaně žádají o nové prostory pro zaměstnance, tento problém se řeší již delší dobu. Po vyhodnocení všech možných řešení, která zohledňovala prostory, které fakulta má a může používat, byla volba mezi seminární učebnou TH:A-1442 a respiriem ve 14. patře. Po konzultaci se studenty i zaměstnanci bylo požádáno o zrušení studentského respiria a po dohodě s fakultou stavební se projednává možnost rozšíření míst pro studenty u schodiště v budově A. Před začátkem prázdnin se dále diskutovala změna umístění tzv. tichého respiria. Katedra aplikované matematiky, která sídlí ve 14. patře, je v nejkritičtější situaci, co se prostor pro zaměstnance týká.

T. Nováček doplnil paní proděkanku, že ve 14. patře kromě KAMu sídlí také 4 laboratoře, což automaticky znamená méně míst pro zaměstnance katedry. Ze všech možných řešení je dle jeho názoru toto tím nejrozumnějším, navíc vedení shání další prostory pro studenty. P. Pavlíčková doplnila, že pokud získají další prostory, budou přidána i respiria.

J. Mertlová se dotázala, jestli je prioritou nahradit zrušené studentské respirium ve chvíli, kdy budou získány nové prostory. P. Pavlíčková potvrdila, že pokud bude nalezena místnost vyhovující těmto požadavkům, bude ihned vytvořeno respirium pro studenty. D. Knop se dotázal, jestli bude možnost na zmíněné plochy u schodišť namontovat například tabule. P. Pavlíčková konstatovala, že společně s J. Škvorem (technik FIT) sbírají nápady a požadavky a prodiskutují, co je možné na tato místa dodat z hlediska požární ochrany a dalších podmínek. P. Kolský se doptal, jestli budou k dispozici zásuvky. P. Pavlíčková zmínila, že např. prodlužovačky nevyhovují požárním předpisům a bude tedy problém s množstvím zásuvek. Přislíbila, že pokud se najde vhodné řešení vyhovující požadavkům, pokusí se toto řešení realizovat.

L. Bařinka se v návaznosti na téma respirií dotázal na problematiku smlouvy mezi FIT a FA ohledně Nové budovy. P. Pavlíčková zmínila, že pokud FIT pořádá akci na 3. patře Nové budovy, je to kompletně v jejich gesci a nemusí FA informovat. Pokud však pro akci využívají společné prostory (přízemí, přednáškové sály atd.), je potřeba se domlouvat s FA a musíme platit za pronájem (pokud se nejedná o výukovou akci). Dále informovala, že paní tajemnice chce tuto smlouvu s fakultou architektury řešit jako jednu z prvních věcí po nástupu nového tajemníka na FA, primárním cílem je narovnání práv a povinností obou součástí.

Další otázky do diskuze již nebyly, proto S. Jeřábek ukončil diskuzi a přešel k dalšímu bodu programu. Proděkanka P. Pavlíčková opustila zasedání.

6.

Volba 1. a 2. místopředsedy

S. Jeřábek uvedl bod volby a shrnul zmíněné rezignace. Dále také nabídl budoucímu 1. místopředsedovi výpomoc do doby, než ke konci prosince (s koncem funkčního období studentských senátorů) odstoupí z pozice člena AS. S. Jeřábek zmínil, že je v kontaktu s J. Kašparem (1. náhradníkem v obvodu akademických pracovníků), ten se členstvím v AS počítá.

Na pozici 1. místopředsedy kandidovala J. Mertlová. Žádní další kandidáti nebyli navrženi, proto S. Jeřábek uzavřel diskuzi a požádal senátory o tajné hlasování v hlasovací aplikaci.

  • Usnesení: AS FIT volí Jitku Mertlovou 1. místopředsedkyní AS FIT.
  • Hlasování: Pro – 9, Proti – 0, Zdržel se – 0
  • Usnesení bylo přijato.

J. Mertlová poděkovala za důvěru a požádala S. Jeřábka, aby současné zasedání ještě dovedl do konce.

S. Jeřábek požádal o nominování kandidátů na pozici 2. místopředsedy AS FIT. Na tuto pozici kandidoval V. Miškovský. Žádní další kandidáti nebyli navrženi, proto S. Jeřábek uzavřel diskuzi a požádal senátory o tajné hlasování.

  • Usnesení: AS FIT volí Ing. Vojtěcha Miškovského, Ph.D. 2. místopředsedou AS FIT.
  • Hlasování: Pro – 7, Proti – 0, Zdržel se – 2
  • Usnesení bylo přijato.

V. Miškovský poděkoval přítomným senátorům za důvěru.

Dále se senátoři rozhodli udělat kontrolu zápisu z 13. zasedání AS FIT, jelikož k jeho schválení nejspíš nedojde, protože pan děkan se k zápisu dosud nevyjádřil.

7.

Kontrola a schválení zápisu z 13. zasedání AS FIT

S. Jeřábek uvedl tento bod. O. Suchý zmínil, že mu přijde zbytečné čekat se schválením zápisu na vyjádření děkana k jedné poznámce v zápisu, když děkan měl na projití zápisu více než dva měsíce a poslední týden byl u poznámky explicitně označen.

Senátoři si vyjasnili části zápisu, které bylo možné zapracovat přímo na zasedání. Senátoři se dále shodli, že vyjádření ohledně motivace zaměstnanců k volitelným předmětům jim nepřijde dostatečné. T. Nováček navrhl tuto diskuzi přenést na interní schůzku senátorů s vedením fakulty.

T. Nováček požádal senátory, aby zápis prozatím neschvalovali, jelikož odložení schvalování přislíbili paní proděkance. S. Jeřábek doplnil, že zápis mohou senátoři schválit per-rollam ihned po vyjádření pana děkana.

Další otázky do diskuze nebyly, proto S. Jeřábek uzavřel diskuzi, představil upravené usnesení a požádal senátory o hlasování.

  • Usnesení: AS FIT z programu 14. zasedání AS FIT vynechává bod "Kontrola a schválení zápisu z 13. zasedání AS FIT".
  • Hlasování: Pro – 9, Proti – 0, Zdržel se – 0
  • Usnesení bylo přijato.

Po tomto hlasování odešel senátor L. Bařinka.

8.

Nominace studentských zástupců do Rad studijních programů

S. Jeřábek uvedl tento bod a zmínil, že se jedná pouze o formální opakovanou nominaci. T. Nováček doplnil, že oba studenti po krátký čas nesplňovali podmínky nominace do RSP a musejí proto projít znovu schválením akademického senátu. Potvrdil, že oba studenti souhlasí s pokračováním v Radách.

Žádné otázky do diskuze nebyly, proto S. Jeřábek diskuzi uzavřel, přestavil usnesení o veřejném hlasování a požádal senátory o hlasování o následujících usneseních.

  • Usnesení: AS FIT schvaluje, že se o nominacích studentských zástupců do Rad studijních programů bude hlasovat veřejně.
  • Hlasování: Pro – 8, Proti – 0, Zdržel se – 0
  • Usnesení bylo přijato.
  • Usnesení: AS FIT nominuje do Rady bakalářského studijního programu Informatika Štěpána Pechmana.
  • Hlasování: Pro – 8, Proti – 0, Zdržel se – 0
  • Usnesení bylo přijato.
  • Usnesení: AS FIT nominuje do Rady magisterského studijního programu Informatika Ing. Jana Pokorného.
  • Hlasování: Pro – 8, Proti – 0, Zdržel se – 0
  • Usnesení bylo přijato.
9.

Schválení dílčí volební komise pro volby do AS ČVUT ve volebním obvodu studentů pro další funkční období

S. Jeřábek uvedl tento bod. Doplnil, že senát bude postupně hlasovat o obou komisích, které budou ve stejném složení – jak pro volby do AS ČVUT, tak pro volby do AS FIT. Dále proběhlo mezi senátory vyjasnění o počtu členů ve volební komisi.

Další poznámky do diskuze nebyly, S. Jeřábek proto představil usnesení o veřejném hlasování a požádal senátory o hlasování.

  • Usnesení: AS FIT schvaluje, že se o členech dílčí volební komise pro volby do AS ČVUT a o členech volební komise pro volby do AS FIT bude hlasovat veřejně.
  • Hlasování: Pro – 8, Proti – 0, Zdržel se – 0
  • Usnesení bylo přijato.
  • Usnesení: AS FIT schvaluje dílčí volební komisi pro volby do AS ČVUT ve volebním obvodu studentů pro další funkční období ve složení: Lukáš Hypša, Ondřej Nohava, Mgr. Michal Opler, Ph.D. a RNDr. Jiřina Scholtzová, Ph.D.
  • Hlasování: Pro – 8, Proti – 0, Zdržel se – 0
  • Usnesení bylo přijato.
10.

Schválení volební komise pro volby do AS FIT ve volebním obvodu studentů pro funkční období 12/2023–12/2025

S. Jeřábek ve stručnosti uvedl tento bod a rovnou požádal senátory o hlasování.

  • Usnesení: AS FIT schvaluje volební komisi pro volby do AS FIT ve volebním obvodu studentů pro funkční období od 13. 12. 2023 do 12. 12. 2025 ve složení: Lukáš Hypša, Ondřej Nohava, Mgr. Michal Opler, Ph.D. a RNDr. Jiřina Scholtzová, Ph.D.
  • Hlasování: Pro – 8, Proti – 0, Zdržel se – 0
  • Usnesení bylo přijato.
11.

Vyhlášení voleb do AS FIT ve volebním obvodu studentů pro funkční období 12/2023–12/2025

S. Jeřábek ve stručnosti uvedl tento bod a v návaznosti požádal senátory o hlasování.

  • Usnesení: AS FIT dle Volebního řádu AS FIT, článku 1, odstavce 8, vyhlašuje volby do AS FIT ve volebním obvodu studentů pro funkční období od 13. 12. 2023 do 12. 12. 2025.
  • Hlasování: Pro – 8, Proti – 0, Zdržel se – 0
  • Usnesení bylo přijato.
12.

Různé

S. Jeřábek uvedl tento bod a požádal senátory o náměty do diskuze.

O. Suchý zmínil, že v návaznosti na reakci pana děkana na možnost vytvoření plánu čerpání za letošní rok požádal T. Nováčka, aby napsal panu děkanovi prosbu o zaslání těchto podkladů akademickému senátu v průběhu října.

T. Nováček zmínil, že se podařilo dojednat vlastní bod Akademického senátu v rámci porad Vedení fakulty. Dále zmínil, že ve spolupráci s paní tajemnicí řeší proplacení započitatelných hodin u neobhájených závěrečných prací.

D. Knop se dotázal na výběrová řízení na nové asistenty na Katedře aplikované matematiky. T. Nováček zmínil, že nebyl osloven, aby navrhl člena výběrové komise za akademický senát. Navrhl tuto diskuzi přenést do společného kanálu senátorů v Teams.

Další náměty do diskuze již nebyly, proto S. Jeřábek poděkoval všem přítomným senátorům a hostům za účast a ukončil zasedání v 16:51.

Za obsah stránky zodpovídá: Ing. Jan Řezníček