Ing. Martin Daňhel, Ph.D.

Projekty

Embedded Systems Workshop 2013

Program
Studentská vědecká konference ČVUT
Kód
SVK 44/13/F8
Období
2013
Popis
První ročník společného semináře (studentské konference) kateder číslicového návrhu a počítačových systémů FIT s doktorandskými studenty z university Tel Aviv z Izraele. Při návštěvě prof. Ilyi Levina z University Tel Aviv v listopadu 2012 jsme našli společná témata, která odpovídají současným trendům ve výzkumu vestavných systémů. Domluvili jsme užší spolupráci se zaměřením na PhD. studenty. Proto jsem se rozhodli uspořádat v podstatě nultý ročník společného semináře, a to tak, aby náklady akce byly co nejmenší. Předpokládáme přednesení příspěvků na téma vestavných systémů, logické syntézy a číslicového návrhu s ohledem na spolehlivost a bezpečnost, včetně bezpečných síťových přenosů. Účast prof Levina a jeho 5 doktorandů je již domluvená. Předpokládáme, že pozveme kolegy z ostatních českých universit zabývajících se stejnou tématikou podle kapacity střediska Temešvár. Hlavním cílem bude příprava společné konference v roce 2014 s širší účastí PhD. studentů i z dalších evropských států

Metodologie číslicového návrhu

Program
Studentská grantová soutěž ČVUT
Kód
SGS13/101/OHK3/1T/18
Období
2013
Popis
Projekt je zaměřen na návrh číslicových obvodů s ohledem na jejich velikost, rychlost, spotřebu, spolehlivost a testovatelnost. Pilotní implementace bude realizována na programovatelných hradlových polích (FPGA). Vysoké spolehlivosti chceme dosáhnout vhodným zálohováním a efektivním využitím dynamické rekonfigurace. Předpokládáme vylepšování metodiky generování testů.

Metody a postupy číslicového návrhu a jejich experimentální ověření

Program
Studentská grantová soutěž ČVUT
Kód
SGS12/094/OHK3/1T/18
Období
2012
Popis
Projekt je zaměřen na návrh a číslicových obvodů s ohledem na jejich velikost, rychlost, spotřebu, spolehlivost a testovatelnost. Pilotní implementace bude realizována na programovatelných hradlových polích (FPGA). Vysoké spolehlivosti chceme dosáhnout vhodným zálohováním a efektivním využitím dynamické rekonfigurace. Předpokládáme vylepšení metodiky generování komprimovaného testu, pomocí překrývání testovacích vektorů, využívající jejich implicitní reprezentace ke zvýšení efektivity testování.

Metody číslicového návrhu pro systémy s vysokou spolehlivostí a bezpečností

Program
Studentská grantová soutěž ČVUT
Kód
SGS14/105/OHK3/1T/18
Období
2014
Popis
Projekt je zaměřen na návrh spolehlivých a bezpečných číslicových obvodů s ohledem na jejich velikost, rychlost i testovatelnost. Vysoké spolehlivosti chceme dosáhnout vhodným zálohováním a využitím rekonfigurace. Chceme zkoumat vzájemný vztah architektur odolných proti poruchám a útokům. Použité metody budou ověřovány pomocí zkušebních úloh simulací a implementací v FPGA.

Spolehlivé a bezpečné architektury založené na programovatelných obvodech

Program
Studentská grantová soutěž ČVUT
Kód
SGS15/119/OHK3/1T/18
Období
2015
Popis
Vnitřní struktura programovatelných obvodů je komplexní a návrháři do detailů neznámá, což způsobuje problémy při návrhu spolehlivých a bezpečných aplikací. Vzájemné vztahy metod a způsobů návrhu systémů odolných proti poruchám a systémů odolných proti útokům nejsou teoreticky prostudovány. Proto chceme studovat průsečíky obou oblastí, tzn. vliv řiditelnosti, pozorovatelnosti a redundance pomocí návrhu architektur pro obě aplikace s tím, že cílová platforma bude programovatelný hardware (FPGA). Abychom dosáhli tohoto cíle, musíme vytvořit realistický model. Nedostatky způsobené složitou a skrytou strukturou programovatelného zařízení budeme řešit pomocí kalibrace použitého modelu na základě srovnání se zrychlenými testy životnosti. Složitost struktur použitých zařízení vede ke složitým modelům, proto se budeme zabývat metodami pro zjednodušení a zavedení hierarchie těchto modelů se zaručením mezí spolehlivostních parametrů.