Úspěšní absolventi unikátního meziuniverzitního programu prg.ai Minor

Pět studentů Fakulty informačních technologií ČVUT v Praze (FIT ČVUT) získalo prestižní certifikát o úspěšném absolvování unikátního meziuniverzitního vzdělávacího programu prg.ai Minor v oblasti umělé inteligence, který nabízí iniciativa prg.ai ve spolupráci s ČVUT v Praze a Univerzitou Karlovou. Slavnostní předávání certifikátů mladým talentům v oblasti AI proběhlo v pražské rezidenci primátora 5. října 2023 za přítomnosti vedoucích představitelů hlavního města Prahy a zastupitelů všech zapojených fakult.

Mezi letošními 18 absolventy programu prg.ai Minor nechybělo ani pět zástupců z FIT ČVUT: Ing. Erik Hulmák, Ing. Ján Chudý, Ing. Juraj Kmec, Ing. Adriána Majtánová a Ing. Matej Šutý. Za celou dobu trvání programu již úspěšně zakončilo celkem 47 absolvujících, z toho je 11 absolventů z FIT ČVUT. Dalších 108 studujících je v programu aktuálně zapsáno.

Prg.ai Minor je významnou iniciativou, která pomáhá, ve spolupráci se zapojenými univerzitami a hlavním městem Praha, vzdělávat novou generaci expertů v oblasti AI, a to jak z technického, tak z etického hlediska. Nedílnou součástí vzdělávacího programu jsou i networkingové akce a odborná setkání s předními zástupci byznysu.

„Zapojit se do programu prg.ai Minor bylo, bez přehánění, jedno z mých nejlepších studijních rozhodnutí,“ konstatuje Ing. Erik Hulmák, letošní absolvent z FIT ČVUT a dodává: „Umožnilo mi to studovat nejzajímavější a nejvyspělejší předměty na ostatních fakultách, jako je například autonomní robotika, reinforcement learning, ale i etika ohledně AI. Mohl jsem se také účastnit workshopů a exkurzí, které mi dali možnost nahlédnout do interního fungování jak startupů, tak korporátů a otevřeně si popovídat s ostatními studenty i lidmi z průmyslu.“

„Program hodnotím veľmi pozitívne. Myslím si, že si tam každý nájde niečo pre seba. Pre mňa osobne ten primárny prínos bolo rozšírenie znalostí v oblasti Machine Learning, AI, či Data Science. Program ponúka jedinečnú možnosť zapísať si predmety, ktoré na našej fakulte nemáme, alebo sa na nich učí niečo navyše. Aj keď som už program ukončil, môžem sa i v budúcnosti zúčastniť prínosných akcií programu,“ zmiňuje Ing. Ján Chudý, letošní absolvent z FIT ČVUT.

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková