GameJam 2022

Kdy

15. 4. – 17. 4. 2022
11:00 – 14:00

Kde

FIT ČVUT, TH:A-1455
(14. patro)

Thákurova 7, Praha 6

Rezervace

Registrace

Kategorie

Soutěže

48hodinová programovací soutěž s cílem vytvořit počítačovou hru dle zadání, které bude vyhlášeno na začátku akce. Akce proběhne v prostorách FIT ČVUT a je primárně určena pro týmy studentů vysokých a středních škol. Účastníkům budou po celou dobu k dispozici mentoři z firem.

Registrace

Ideální velikost týmu je 3–4 lidi, maximální počet lidí v týmu je 6. Akce se lze účastnit i jako jednotlivec a vytvořit tým až na místě. Limit účastníků je omezen na 30.

Registrační formulář

O akci

Soutěž organizují členové skupiny GraFIT, laboratoře SAGElab a studenti specializace Počítačová grafika na FIT ČVUT.

Téma hry bude zadáno formou tzv. ingrediencí – množinou pojmů, objektů a konceptů, které musí hra obsahovat. Z nabídnutých ingrediencí bude muset být určitý počet použit ve hře. Forma použití ingredience je na týmu a je součástí bodování.

Vytvořená hra musí být kompletně produktem autorů v daném týmu a vzniknout v průběhu akce. Vzhledem ke krátkému času je povoleno použití volných assetů (creative commons), stejně jako hudby. Výsledná hra bude zveřejněna na stránkách fakulty, autorské práva zůstávají autorům. Vývojová platforma je zcela na uvážení týmu, stejně jako zvolený OS. Vytvořený produkt však musí být spustitelný a testovatelný.

Program

  • Zahájení: pátek 15. 4. v 11:00, TH:A-1455 (Thákurova 7, 14. patro budovy A)
  • Odevzdání: neděle 17. 4. ve 12:00
  • Vyhodnocení a vyhlášení vítězů: neděle 17. 4. ve 13:00

Po celou dobu akce budou k dispozici nápoje a v nočních hodinách bude zajištěno kompletní občerstvení. Vyhlášení vítězů je veřejné a zveme na něj všechny zájemce.

Co musím umět?

Týmy využijí jak programátory, tak i čisté grafiky, kreslíře či zvukaře (dokonce je to velmi vhodné). Nebojte se tedy přispět svojí troškou do mlýna. Akce je vhodná zejména pro studenty specializace Počítačová grafika na FIT ČVUT. K účasti ale opravdu není nutné být studentem FIT ani jiné fakulty nebo střední školy s IT zaměřením.

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková