Letní škola Design Sprint 2022

Kdy

25. 7. – 29. 7. 2022

Kde

FIT ČVUT v Praze

Rezervace

Registrace do 31. 5. 2022

Kategorie

Pro uchazeče

Zajímají vás moderní digitální technologie, design a jejich využití ve městě? Chcete si vyzkoušet, jak dovést vlastní projekt od nápadu až k realizaci prototypu? Pro studenty středních škol pořádáme Design Sprint, letní školu FIT ČVUT v Praze. Ukážeme vám, jak na ideaci, prototypování i testování, a vše si prakticky vyzkoušíte na vlastním týmovém projektu. Tématem letní školy bude město a udržitelný rozvoj.

Program

Design Sprint, letní škola FIT ČVUT v Praze, je určena pro studenty středních škol, které baví digitální technologie a chtějí se zabývat udržitelným rozvojem měst. Probíhat bude od pondělí 25. 7. do pátku 29. 7. 2022 po celý den formou dopoledních přednášek v prostorách fakulty a odpoledních praktických workshopů nebo exkurzí po Praze. 

Uchazeči budou pracovat unikátní metodou design sprint, vyvinutou původně společností Google, díky které lze během 5 dnů přejít od nápadu, přes testování až k finálnímu návrhu produktu nebo služby. Během kurzu se seznámí s technologiemi, jako jsou virtuální a rozšířená realita nebo vizualizace, a metodami návrhu, prototypování a testování. Pro účast nejsou nutné žádné vstupní znalosti v oblasti programování či designu.

Podrobný program, harmonogram a podmínky akce obdrží vybraní účastníci Letní školy Design Sprint. Kurz se bude konat pouze fyzicky za dodržení aktuálních epidemiologických opatření. Organizátor je oprávněn změnit obsahovou náplň kurzu či jiné podmínky nebo je oprávněn kurz zrušit na základě nenadálé situace nebo z epidemiologických důvodů a platných opatření. 

Registrace

Registrace probíhala do 31. 5. 2022. Hlásit se mohli studenti středních škol starší 15 let. Kapacita kurzu je 25 účastníků, které si fakulta vyhrazuje právo vybrat na základě krátkého motivačního medailonku vyplněného při registraci. Podmínkou účasti však nejsou žádné vstupní znalosti v oblasti programování či designu. 

Registrací projevují studenti zájem o účast. O přijetí do kurzu budou informováni do 10. 6. 2022 na e-mail uvedený při registraci. Tito účastníci následně obdrží k vyplnění i závaznou přihlášku se všemi náležitostmi včetně souhlasu zákonného zástupce.

Praktické informace

  • Akce je zdarma – Neplatí se účastnický poplatek.
  • Ubytování, stravu a dopravu si zajišťuje a platí účastník kurzu či jeho zákonný zástupce.
  • Nabídka stravování – Každý den kurzu bude účastníkům umožněno společně obědvat v blízkosti fakulty v Technické menze. Cena za hlavní jídlo je cca 90–140 Kč (studentská cena platí pouze pro studenty univerzity). Menza nabízí také snídaně. Jídlo se předem nenahlašuje. 
  • Nabídka ubytování – V době kurzu je možné domluvit si ubytování v blízkosti fakulty na Masarykově koleji. Kolej nabízí po domluvě také snídaně. Vladimíra Příhodová, vladimira.prihodova@cvut.cz, +420 234 678 460. Správa účelových zařízení ČVUT nabízí i další možnosti hotelového a hostelového ubytování.

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková