Hello FIT! 2022

Kdy

16. 9. 2022

Kde

Online i FIT ČVUT

Thákurova 9, Praha 6

Rezervace

Registrace

Záznam

Online přenos

Hello FIT! je jednodenní úvod do studia, který pomáhá novým studentům lépe se zorientovat na FIT ČVUT a hladce přejít ze střední na vysokou školu. Čekají na vás přednášky, workshopy, prohlídka fakulty či dejvického kampusu a v neposlední řadě také večerní afterpárty. Akci organizují členové fakultního studentského klubu FIT++. Účast na akci je zdarma po předchozí registraci. Bez registrace se lze účastnit online.

FB událost

Online přenos

Program

Registrace

9:30–9:45

Probíhá v atriu Nové Budovy ČVUT.

Fiťákův kurz přežití

10:00–12:00

Tak jsem FIŤák, co teď? Začátek studia je složitý a má velký vliv na zbytek studia. Pomůžeme ti se rozkoukat a pochopit vysokoškolské prostředí. Ukážeme ti jak efektivně studovat, jak zvládat stres a jak projít prvním semestrem.

Oběd a prohlídka kampusu

12:00–15:00

Kam budeš chodit na přednášky, cvičení, na oběd, kafe nebo pokec s kamarády? Na prohlídce Kampusu Dejvice ti ukážeme všechna důležitá místa tak, aby ses první dny na vejšce hned neztratil(a).

Veletrh

12:00–15:00

Co všechno se dá na FITu dělat kromě studia? Tvoji spolužáci z různých organizací, které na FITu působí, ti představí všechny možnosti! Ať tě baví a zajímá cokoli, FIT ti nabízí možnost se v tom realizovat i nadále!

Matematika je krásná

15:00–16:00

Co je to matematika? Co je to středoškolská matematika? Mají něco společného? Proč je přechod ze středních škol na FIT pro řadu studentů a studentek (nejen) matematických předmětů problematický? Jak se na tento přechod dobře připravit a jak jej zvládnout? Na všechny tyto otázky se pokusíme odpovědět v této přednášce!

Jak se učit?

16:00–16:40

Jak všechny ty nové vědomosti zpracovat? Kdy a jakým tempem je ideální se učit? Jak si toho nenaložit hodně? Všechno se tady dozvíte!

Programování není guláš

17:00–17:30

Jak vlastně funguje počítač a jak mu dávat ty nejpřesnější příkazy? Na co je třeba při programování myslet?

Identity FIŤáků

17:30–18:00

Kdo je to FIŤák? Co máme společného a co různorodého? Najdu na FITu spřízněnou duši?

Afterpárty

od 18:00

Afterpárty v grillcentru na Strahově! Vemte si hotovost.

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková