Noc vědců 2022

Kdy

30. 9. 2022
17:00 – 22:00

Kde

Vědecké instituce napříč ČR

FIT ČVUT v Praze
Thákurova 7, Praha 6

Kategorie

Kulturní akce

Noc vědců je akce oživující v jeden večer stovky vědeckých budov, do kterých se běžný smrtelník nedostane. Návštěvníci mohou navštívit laboratoře, přednáškové místnosti, zažít vybuchující experimenty, a jít tak do hloubky aktuálních témat. Letošní ročník má téma „Všemi smysly“. FIT ČVUT vám umožní nahlédnout do svých vybraných laboratoří a seznámí vás s jejich projekty.

Web akce

Program na FIT ČVUT

Síťová a multimediální laboratoř (SAGELab)

Zveme vás na cestu prostorem a časem do věnného města Hradec Králové, které si budete moci prohlédnout pomocí virtuální a rozšířené reality. Až si prohlédnete historické město, budete se moci díky VR dostat i na vrchol mrakodrapu a projít se po visuté lávce.

Laboratoř inteligentních vestavných systémů (LIVS)

Už jste si u robota někdy mohli objednat kávu? V naší laboratoři to jde. Představíme vám hned dva typy robotů – Pepper a Nao. Budete moci zjistit, jak se takoví roboti programují a co vše dokážou. Můžete si s nimi třeba zahrát kostky, zacvičit si nebo i zatancovat.

Laboratoř zpracování obrazu (ImproLab)

Víte, že vás může umělá inteligence odměnit za úsměv? Přijďte se přesvědčit k nám do laboratoře. Kamery v dnešní době umějí identifikovat téměř vše. Představíme vám například interaktivní kamerový systém, který slouží k detekci osob, nebo se dozvíte, čemu pomáhá, když na skoro 1,5metrový dron připevníte termokameru.

Interaktivní pohybová hra na dotykové stěně

Přijďte si zahrát se svými dětmi a vyzkoušet svůj postřeh.

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková