Hello FIT! 2023

Kdy

21. 9. 2023

Kde

FIT ČVUT i online

Thákurova 9, Praha 6

Záznam

YouTube

Hello FIT! je jednodenní úvod do studia, který pomáhá novým studentům lépe se zorientovat na FIT ČVUT a hladce přejít ze střední na vysokou školu. Čekají na vás přednášky, workshopy, prohlídka fakulty či dejvického kampusu a v neposlední řadě také večerní afterpárty. Akci organizují členové fakultního studentského klubu FIT++. Účast na akci je zdarma po předchozí registraci. Bez registrace se lze účastnit online.

Záznam

Program

9:30–9:45 Registrace

Probíhá v atriu Nové Budovy ČVUT – Thákurova 9.

10:00–12:00 Fiťákův kurz přežití

Tak jsem FIŤák, co teď? Začátek studia je složitý a má velký vliv na zbytek studia. Pomůžeme vám se rozkoukat a pochopit vysokoškolské prostředí. Ukážeme vám jak efektivně studovat, jak zvládat stres a jak projít prvním semestrem.

12:00–14:00 Oběd a prohlídka kampusu

Kam budete chodit na přednášky, cvičení, na oběd, kafe nebo pokec s kamarády? Na prohlídce Kampusu Dejvice vám ukážeme všechna důležitá místa tak, abyste se první dny na vejšce hned neztratili.

14:00–14:30 Jak nevyletět

Série základních kroků pro udržení se na škole, aneb tohle fakt nedělejte.

14:30–15:10 Jak se angažovat

FIT není jen o studiu, je tu hodně projektů okolo, kde je potřeba právě vaše ruka! A díky vašim nápadům může těžit stovky dalších lidí. Tak se pojďte kouknout, co by zrovna vás mohlo zajímat.

15:10–15:30 Výjezdy do zahraničí

Vycestování je hodně vědomostí, zkušeností a hlavně velká zábava. Přijďte si poslechnout naše cestovatele, jak proběhlo zařizování a na co si dát pozor.

15:30–17:30 Veletrh

Co všechno se dá na FITu dělat kromě studia? Vaši spolužáci z různých organizací, které na FITu působí vám představí všechny možnosti! Ať vás baví a zajímá cokoli, FIT vám nabízí možnost se v tom realizovat i nadále!

  • Veletrh poběží paralelně s dalšími přednáškami.

16:00–16:30 Matematika je krásná

Co je to matematika? Co je to středoškolská matematika? Mají něco společného? Proč je přechod ze středních škol na FIT pro řadu studentů a studentek (nejen) matematických předmětů problematický? Jak se na tento přechod dobře připravit a jak jej zvládnout? Na všechny tyto otázky se pokusíme odpovědět v naší přednášce!

16:30–17:00 Programování není guláš

Jak vlastně funguje počítač a jak mu dávat ty nejpřesnější příkazy? Na co je třeba při programování myslet?

Od 18:00 Afterpárty

Afterpárty v grillcentru na Strahově! Vezměte si hotovost a ideálně i vlastní kelímek! Šetříme přírodu.

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková