Známe vítěze inovačního online hackathonu

5. 5. 2020

Ve dnech 1. až 3. 5. 2020 proběhl první český studentský online hackathon UniHack: Inovuj Česko. Cílem soutěže bylo vymyslet inovace, které pomohou firmám, institucím či organizacím zmírnit důsledky současné nepříznivé situace. Akce se zúčastnilo 112 hackerů, kteří měli k řešení 55 konkrétních výzev. Vítězem hackathonu se stal tým studentů s projektem sociální sítě sdružující učitele.

Hackathon vznikl z iniciativy studentů ve spolupráci s FIT ČVUT, CEE Hacks, prg.ai a UNICO.ai a za podpory hlavního města Prahy. Organizátoři zvolili témata Město sloužící lidem, Vzdělávání pro budoucnost, Proměna a stabilizace firem, AI a využití potenciálu dat a Chytřejší zdravotnictví. Soutěže se zúčastnilo 24 týmů složených ze 112 hackerů.

Inovátorům s projekty pomáhalo 63 mentorů z řad odborné veřejnosti. Hackeři řešili celkem 55 výzev, z čehož ve finále vzniklo 20 odevzdaných projektů. Ty nejzajímavější projekty řešily problematiku zeleně ve městech, digitalizace zdravotnických dotazníků, učitelské sociální sítě nebo školních testů.

Organizátoři z řad firem, veřejnosti, studentů a vyučujících FIT

Absolutním vítězem a také výhercem kategorie Vzdělávání pro budoucnost se stal tým inovátorů s názvem MlyKo s projektem „Tvůrčitelé“. Jedná se o učitelskou sociální síť, která slouží pro sdílení inspirace, zkušeností, postupů a využívání nástrojů.

Speciální cenu udělila fakulta za projekt „Pošli testy“. Cenu si odnesl tým složený ze studentů ČVUT a Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně s názvem Československo na Taiwanu. Ve svém projektu se zabývali online nástroji pro efektivnější výuku.

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková