Proběhne online letní kurz programování ICS

19. 6. 2020

Stanfordská univerzita ve spolupráci s FIT ČVUT pořádá intenzivní letní kurz programování pro středoškoláky Introduction to Computer Science (ICS). Vyzkoušet si studium na jedné z nejprestižnějších vysokých škol světa má stovka českých středoškoláků. Letošní ročník se zaměří na programovací jazyk Python a proběhne mimořádně online ve dnech 4. až 21. srpna 2020.

Letošní již třetí ročník tradičního kurzu ICS proběhne vinou omezení způsobených COVID-19 netradičně online formou. Sehraný tým ze Stanfordu a FIT ČVUT doplní letos i lektoři z Koc University a společně budou účastníkům kurzu předávat znalosti a programátorské dovednosti. Program je nabitý, ale s použitím moderních technologií a díky pomoci lektorů je účastníkům zajištěn individuální přístup.

Díky kurzu středoškoláci proniknou do základů programování prostřednictvím sofistikovaně koncipovaných přednášek a programovacích úloh. Tématem letošního ročníku bude programovací jazyk Python. Program ICS bude opět vycházet z populárního kurzu na Stanford University, který je výsledkem dvaceti let práce desítek učitelů Stanfordu s více než deseti tisíci jeho absolventy.

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková