Aplikace Fitify na titulní stránce App Storu

7. 11. 2020

Fitness aplikaci Fitify, za níž stojí dvojice mladých českých tvůrců Martin Mazanec a Matouš Skála, se podařilo dostat na homepage App Store od firmy Apple. Aplikaci Fitify si doposud stáhlo více než 10 milionů uživatelů po celém světě, což dokazuje touhu lidí udělat něco se sebou a pro sebe.

Na začátku se jednalo pouze o studentský „side project“, postupně se ale z malého projektu zrodila společnost Fitify Apps. Aplikace Fitify funguje jako domácí fitness trenér, a usnadňuje tak splnění touhy žít jinak, lépe a zdravěji. Fitify uvádí, že virtuální trenér může vybírat z více než 14 milionů kombinací tréninků, díky čemuž bude zohledňovat vaše specifické fyzické předpoklady i prostředí, ve kterém cvičíte. 

Aplikaci si každý měsíc stáhne přes 800 tisíc uživatelů. Tím se Fitify stalo velkou konkurencí gigantům, jako je Nike, Strava či Adidas o post nejstahovanější fitness aplikace. V mnohém tomu vděčí i koronavirové krizi, kdy jsou posilovny zavřené.

„Neříkám to nijak škodolibě, ale je to tak – covid nám hraje do karet. Když došlo k březnovému lockdownu v první vlně, zvýšil se nám počet downloadů pětinásobně,“ popisuje Martin Mazanec nárůst zájmu o aplikaci v rozhovoru pro časopis Forbes.

Přesto, že má tento dnes již úspěšný startup již 15 vývojářů, designérů, fyzioterapeutů a fitness trenérů, cíl zůstává stejný – šířit zdravý životní styl do celého světa.

Aplikace Fitify funguje jako domácí fitness trenér

Více o Fitify

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková