To nejlepší z AI nabízí studentům prg.ai Minor

Studenti FIT ČVUT mají možnost přihlásit se do programu prg.ai Minor. Ten představuje unikátní spojení sil čtyř excelentních pražských fakult s cílem poskytnout hlubší vhled do problematiky umělé inteligence. Přihlašování do programu poběží do 22. března.

Program prg.ai Minor nabízí různorodé pohledy na obor umělé inteligence. Skládá se z nejlepších předmětů ze čtyř fakult (FIT ČVUT, FEL ČVUT, FSV UK a MFF UK) a klade si za cíl rozšířit znalosti o AI mezi talentovanými studenty z ČVUT v Praze a Univerzity Karlovy. Pilotně byl prg.ai Minor spuštěn v zimním semestru 2019 a aktuálně je jeho součástí přes 50 studentů. Úspěšní absolventi programu získávají certifikát, který jim pomůže otevřít dveře do světa AI průmyslu či vědy.

Ladislav Floriš, který studuje FIT ČVUT a účastní se programu, hovoří o své zkušenosti takto: „Ako študentovi FIT mi účasť na tomto programe umožnila objaviť kurzy z FEL ČVUT, FSV a Matematicko-fyzikálnej fakulty Univerzity Karlovy, o ktorých som predtým nevedel a ktoré mi umožňujú náhľadu na problematiku umelej inteligencie z viacerých uhlov pohľadu. Spolok prg.ai usporadúva tiež akcie online aj offline, na ktorých je možno vypočuť si rôznych odborníkov, a myslím, že je to skvelá príležitosť, ako sa dozvedieť niečo nové, ako sa dopočuť o veciach, ktoré sa reálne aplikujú v praxi.“

Zájemci o vstup do programu se mohou hlásit do 22. března. Přihlášky posuzuje komise složená ze zástupců zapojených fakult na základě prospěchu, technických znalostí a motivace studentů. Výsledky budou vyhlášeny 10. dubna. Krom možnosti navštívit kvalitní předměty z jiných fakult je prg.ai Minor také o komunitě podobně naladěných technicky zaměřených studentů, pro které jsou pořádány akce se zajímavými hosty. Program inicioval a spravuje spolek prg.ai, jehož ambicí je vytvořit z Prahy světové centrum umělé inteligence.

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková