Proběhl kariérní veletrh COFIT ve virtuálním atriu Nové budovy ČVUT

13. 4. 2021

Fakulta ve dnech 22.–25. března pořádala další ročník kariérního veletrhu COFIT, i tentokrát v online formě. Cílem akce bylo představit aktuální výzkumné projekty na fakultě a možnosti spolupráce s firemními experty, akademiky z laboratoří, studenty a absolventy. Od roku 2020 COFIT spojuje kariérní veletrh a technologickou konferenci.

Nedílnou součástí akce, která proběhla ve virtuálním atriu Nové budovy ČVUT, byly již tradičně nabídky pro studenty ohledně spolupráce s firmami, výběr témat semestrálních a diplomových prací, nabídky spolupráce s fakultou, dlouhodobé projekty, stáže a trainee programy. Během tří dnů se živě odvysílalo deset COFIT talků se 47 speakery, které jsou nyní k dispozici ze záznamu.

V rámci networkingových aktivit vyhráli účastníci věcné i peněžité odměny a naučili se něco nového. Firemní partneři si připravili celkem sedm workshopů a tři minihackathony. Tyto aktivity se konaly v učebnách a posluchárnách ve virtuálním atriu. Na závěr proběhla online after party, kde se sešli organizátoři společně s některými speakery a studenty. Hrál se pub quiz s otázkami z historie a geografie a sdílely se zkušenosti týkající se AI.

FIT je progresivní a multioborová instituce, která své studenty vyzbrojuje nejen špičkovým vzděláním, ale i uváděním znalostí do praxe. Právě s uváděním do praxe soustavně pomáháme jak našim studentům, tak výzkumu a vývoji, a každý semestr proto pořádáme kariérní veletrh COFIT.
 

Virtuální atrium Nové budovy ČVUT

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková