Student FIT oceněn za podporu propagace ČR ve světě

29. 6. 2021

Student FIT ČVUT Bc. Karel Vrabec svou bakalářskou prací přispěl k zefektivnění propagace České republiky a její kultury ve světě. Zapojil se do činnosti neziskové organizace Czech-American TV (CATV USA), která má za cíl posluchače vzdělávat a rozšiřovat povědomí o ČR a jejích regionech. Karel Vrabec za to dostal prestižní ocenění od zakladatele CATV USA, amerického producenta Johna Honnera.

Studenti FIT ČVUT již 11 let úzce spolupracují s CATV USA prostřednictvím svých bakalářských a diplomových prací. Přicházejí tak s technickými nápady ohledně vývoje webových stránek, a zefektivňují tak vysílání. Student FIT Karel Vrabec z rukou Johna Honnera obdržel ocenění, a to za nejlepšího webmastera v CATV USA. Ocenění za intenzivní spolupráci získala i samotná FIT ČVUT jako jediná ze spolupracujících institucí.

CATV USA měla na svých webových stránkách také dvě internetová rádia – Folk a Classic. Jednalo se o automatizované internetové rádiové stanice, které přehrávaly českou folklorní a vážnou hudbu. Potýkaly se však s nedostatečnou správou a velkým množstvím chyb. Proto CATV USA před rokem zveřejnila nové zadání závěrečných prací, které se týkalo renovace těchto dvou stanic. Této výzvy se ujal právě Karel Vrabec.

„Zvolil jsem si téma bakalářské práce, kde jsem od píky naprogramoval webovou správu stanic CATV USA. Nyní tak lze přidávat, upravovat, případně mazat jednotlivé rádiové stanice a jejich obsah, což výrazně zefektivní jejich fungování,” říká Karel Vrabec.

V současné době CATV USA nabízí tři internetové rádiové stanice – Folk, Classical a Cultural. Jejich cílem je vzdělávat posluchače v oblasti českých tradic, českých skladatelů a české kultury. Původní rádia tak byla vylepšena na zcela novou úroveň multimediálního zážitku o České republice.

Pořady o českých a moravských regionech a jejich kulturním dědictví vysílá Czech-American TV na území USA již od roku 2003. Toto veřejné a nekomerční vysílání sleduje pravidelně každý týden na kabelové televizi více než 2,5 milionu domácností v šedesáti amerických městech. A díky internetovému streamu a vysílání v anglickém jazyce oslovuje další desítky tisíc diváků z různých koutů světa.

Bc. Karel Vrabec za svou práci přebírá ocenění od Johna Honnera.

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková