Spouštíme technologický podcast Jedničky a Nuly

10. 10. 2021

Kdy nám budou drony doručovat nákupy? Na to odpovídá první díl nového technologického podcastu s názvem Jedničky a Nuly. Cílem podcastu FIT ČVUT je přiblížit nejnovější informační technologie široké veřejnosti. Moderátorkou je známá popularizátorka vědy Sara Polak.

Každý díl podcastu, který tematicky spouštíme 10. 10. 2021, se věnuje jedné vybrané aktuální otázce z oblasti IT, na kterou odpovídají odborníci z fakulty. Hned první díl s názvem „Kdy nám budou drony doručovat nákupy?“ se zabývá aktuálním tématem. Odborník z FIT ČVUT Ing. Lukáš Brchl prozradí, jaké mají drony v současnosti i v budoucnu reálné využití v praxi. 

„Jedním z cílů fakulty je i popularizace vědy a informování o projektech, které u nás vznikají. Věřím, že tento nový technologický podcast představuje atraktivní způsob, jak můžeme přiblížit informační technologie a práci našich IT odborníků nejen odborné, ale i široké veřejnosti,“ říká doc. Marcel Jiřina, děkan FIT ČVUT.   

Nový díl podcastu Jedničky a Nuly vznikne každý měsíc. Posluchači si jej mohou pustit na webu fit.cvut.cz/podcast a v aplikacích SpotifyGoogle Podcasts a Apple Podcasts.

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková