Mohou roboti nahradit lidi ve skladech?

10. 1. 2022

V novém dílu fakultního technologického podcastu Jedničky a Nuly se dozvíte, jaký je rozdíl mezi robotem a robotických agentem nebo jaká je úloha robotů ve skladech. Umí vlastně robot zabalit výrobek?

Nový díl podcastu se zabývá palčivou otázkou, co je to robot a zda nahradí lidskou manuální práci ve skladech. Mohou spolu lidé a roboti spolupracovat a jak je složité řídit najednou stovky robotů ve skladu tak, aby se nesrazili? Princip fungování robotických agentů ve skladech vám prozradí doc. RNDr. Pavel Surynek, Ph.D., odborník na umělou inteligenci v robotice, vedoucí Laboratoře robotických agentů a výzkumné skupiny Inteligentní agenti.

„Naplánování bezkolizních cest pro všechny roboty najednou je velice těžký výkon, který je na hraně současné výpočetní techniky. Všechno naplánovat klade velké nároky na algoritmy a i na výpočetní techniku. Jsme na hraně současných schopností,“ říká doc. Pavel Surynek.

Zajímá vás umělá inteligence, drony nebo kamery ve veřejném prostoru? Poslechněte si i předchozí díly podcastu Jedničky a Nuly na webu fit.cvut.cz/podcast a v aplikacích Spotify, Google Podcasts a Apple Podcasts.

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková