FIT vyhrála Souboj fakult na Rektorském sportovním dni ČVUT

17. 5. 2022

Vítězný team FIT v souboji dračích lodích

Studenti FIT vzdali čest názvu své fakulty a vítězstvím ve třech soutěžích v Souboji fakult ČVUT dokázali, že jsou skutečně fit. Závěrečná soutěž v závodu dračích lodí, kde tým FIT také zvítězil, proběhla 11. května v rámci Rektorského sportovního dne ČVUT v Malé Chuchli.

Souboj fakult umožňuje studentům ČVUT reprezentovat svou fakultu ve sportovních kláních. V průběhu akademického roku Studentská unie ČVUT pořádá turnaje v několika sportech. Vše vrcholí na Rektorský den, kdy se závodníci utkají v posledním sportu – závodu dračích lodí. Studenti FIT se v celém Souboji fakult 2021/2022 umístili na prvním místě.

Jak si studenti FIT vedli v Souboji fakult po celý akademický rok? S ostatními fakultami se utkali v pěti různých sportech – v bowlingu, volejbale, minigolfu, fotbalu a na dračích lodích. K vítězství v souboji v dračích lodích pomohl týmu g++ -Wall -pedantic -Wextra -O3 FIT i čas 00:52,54 jedné z jízd, který byl zároveň nejrychlejším časem všech jízd z celého dne. V ostatních soubojích FIT zvítězila ve všech soutěžích kromě minigolfu a fotbalového utkání, kde byli druzí. Souboj dračích lodí byl součástí Rektorského sportovního dne ČVUT.

Rektorský den je oblíbený sportovní svátek studentů a zaměstnanců ČVUT. Účast studentů a zaměstnanců dosáhla letos téměř 900 sportovců v 18 různých sportovních disciplínách. FIT zabodovala i v řadách zaměstnanců ve volejbalové výzvě ve smíšeném závodním týmu FIT a FEL, kdy obsadil první místo. Závěrečné přátelské posezení ve sportovním areálu ČVUT Loděnice Malá Chuchle bylo vyvrcholením celé sportovní události. Více fotografií z Rektorského sportovního dne ČVUT si můžete prohlédnout na stránkách ČVUT.

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková