Jak se ze školní lavice dostat až do kanceláře děkana?

11. 7. 2022

V novém letním odlehčeném dílu fakultního podcastu Jedničky a Nuly se dozvíte, jaké je to studovat FIT od bakaláře až po doktoranda. Zjistíte, jak může student ovlivnit dění na fakultě a co jsou to vlastně Apakrychle.

Na pohodové téma ze zákulisí studií vypráví Ing. Tomáš Nováček – absolvent specializace Softwarové inženýrství, který na FIT ČVUT nadále působí jako doktorand, učitel, předseda Akademického senátu FIT, redaktor časopisu Buď FIT, organizátor Seznamováku a Magistrováku a zadní odborník na Apakrychle.

„Když jsem se rozhodoval pro vysokou školu, neměl jsem představu, kterým směrem bych se měl vydat. V tom mi FIT vyšel naproti. Mohl jsem se rozhodnout, co chci dělat, až v průběhu studia,“ říká k rozhodnutí studovat FIT Tomáš a dodává: „Líbí se mi, že student FIT se může účastnit mnoha organizačních záležitostí kolem studentských akcí nebo chodu fakulty. Je to možnost, jak posunout fakultu dál, protože hlas studentů je důležitý a chceme, aby byl slyšet.“ 

Zajímá vás bezpečnost, umělá inteligence, drony, IT v astronomii nebo kamery ve veřejném prostoru? Poslechněte si i předchozí díly podcastu Jedničky a Nuly na webu fit.cvut.cz/podcast a v aplikacích Spotify, Google Podcasts a Apple Podcasts.

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková