Konference zaměřená na manažerskou informatiku IEEE CBI 2023 na FIT ČVUT

6. 6. 2023

FIT ČVUT organizuje jubilejní 25. ročník mezinárodní konference IEEE International Conference on Business Informatics (IEEE CBI 2023). Konference propojuje vědce v nejnovějším výzkumu v oboru podnikové informatiky. Spojuje vědce a odborníky z různých odvětví a funguje jako centrum multidisciplinárního výzkumu v oblastech teorie řízení a organizace, ekonomie, informačních systémů, počítačových věd a informatiky. Konference se uskuteční v prostorách FIT ČVUT ve dnech 21.–23. června 2023.

Program konference nabídne vědecké příspěvky ze sedmi tematických okruhů – Contextual Modeling, (Industrial) Internet of Things, Data-Based Engineering, IT Management, Design Science Research, Privacy and Security, Software Engineering. Účastníci se mohou těšit také na workshopy na téma Internetu věcí a chytrých řešení, na vědecká fóra a přednášky odborníků na manažerskou informatiku. Přednášky se budou týkat témat kybernetické bezpečnosti nebo podnikání za podpory umělé inteligence.

„Naše fakulta má tu čest být organizátorem tak výjimečné konference. Těšíme se na množství příspěvků, které přinesou teoretické i praktické pohledy, perspektivy a způsoby myšlení na současné výzvy digitální transformace,“ říká Ing. Petra Pavlíčková, Ph.D., proděkanka pro rozvoj a zástupkyně vedoucího výzkumné skupiny Centrum Business Informatiky, a dodává: „Vědecké fórum CBI pořádáme pro loňský velký úspěch podruhé. Díky fóru CBI mají autoři pozvaní na konferenci možnost prezentovat svou práci a získat zpětnou vazbu, která jim umožní dále směřovat jejich výzkumné úsilí. Společně s prezentujícími autory se postaráme o to, aby se fórum stalo zajímavou událostí nejen pro samotné autory, ale pro všechny účastníky konference CBI 2023.“

Konference je zaštiťována organizací IEEE TCBIS (Technical Committee on Business Informatics and Systems), která ji pořádá od roku 1998. Na akci je nezbytné se registrovat.

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková