Studenti FIT motivují miliony lidí zlepšit si kondici

23. 9. 2019

Dva studenti z FIT ČVUT vyvíjejí aplikace, které pomáhají milionům lidí po celém světě v touze po zdravějším životě. Nová aplikace Fitify navrhuje efektivní osobní cvičební plán na míru a uživatele provede jednotlivými tréninky pomocí videa.

Martin Mazanec a Matouš Skála založili firmu Fitify Workouts, ve které nyní pracuje tým složený z více než 15 vývojářů, designérů, fyzioterapeutů a fitness trenérů. O technickou stránku věci se starají zejména naši studenti a absolventi. Jejich nová aplikace Fitify navrhuje efektivní osobní cvičební plán na míru. 

Uživatelé si díky nové aplikaci Fitify sami mohou říct, na čem chtějí zapracovat – shodit nějaké to kilo, nabrat svaly, zlepšit kondičku nebo se vydat cestou zdravého životního stylu.

„Fitify podle vstupního dotazníku sestaví tréninkový plán každému na míru,“ říká Martin Mazanec, jeden ze zakladatelů Fitify, a dodává: „Náročnější uživatelé si mohou vybrat jeden z 25 workoutů cílených na jednotlivé části těla či specifický typ tréninku, jako je jóga, stretching nebo třeba automasáž. Workouty s aplikací Fitify nevyžadují žádné speciální pomůcky a dají se absolvovat pouze s váhou vlastního těla.“

Firma plánuje rozšíření své aplikace i na podporu psychické pohody v podobě audio meditace a dechových cvičení. Současně firma pracuje na aplikaci pro sestavování zdravých osobních jídelníčků.

Kluci založili firmu Fitify Workouts, ve které nyní pracuje tým složený z vývojářů, designérů, fyzioterapeutů a fitness trenérů.

Více o Fitify

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková