Konference Internet a Technologie přináší témata věnovaná především bezpečnosti

9. 5. 2016

Panelová diskuse, bloky věnované internetové bezpečnosti, prezentace o dopadu loterijního zákona na blokování Internetu nebo doprovodný program v podobě workshopu a seminářů – to je krátký výčet z programu dvoudenní konference Internet a Technologie (IT 16), kterou pořádá správce české národní domény CZ.NIC 31. května a 1. června v prostorách Fakulty informačních technologií ČVUT v pražských Dejvicích. Tradiční akce věnovaná aktuálním internetovým tématům se letos uskuteční již po jedenácté a jejími partnery jsou národní peeringový uzel NIX.CZ a FIT ČVUT. Kompletní program konference včetně registračního formuláře a dalších informací je od dnešního dne k dispozici na adrese www.nic.cz/it16.

„Program našeho tradičního setkání bude opět plný zajímavých témat, přednášek a vystoupení. Letos se opět vracíme k panelové diskusi, a tak bych členy české internetové komunity rád pozval také na ni. Bude věnována evropské směrnici NIS, jejímž cílem je reagovat na rostoucí množství kybernetických útoků a zlepšit spolupráci mezi jednotlivými subjekty jak na národní, tak evropské úrovni. Dále bych rád upozornil na bloky věnované routeru Turris Omnia nebo projektům spojených s DNS,“ uvedl Ondřej Filip, výkonný ředitel CZ.NIC.

V programu konference najdou zájemci také například prezentaci o návrhu loterijního zákona, jenž se přímo dotýká svobodného přístupu k Internetu. Členové bezpečnostních týmů CZ.NIC-CSIRT a CSIRT.CZ popíší „Den analyzéra“, jenž pomocí programu Malware Domain Manager odhaluje škodlivé kódy umístěné v internetových stránkách na doméně .cz. Mezi dalšími vystupujícími budou zástupci sdružení NIX.CZ a CESNET, registrátorů INTERNET CZ, ACTIVE24, WEDOS a Gransy, FIT ČVUT a FIT VUT nebo provozovatele Pražské potrubní pošty.

Zájemci o účast na konferenci se mohou registrovat do 25. května prostřednictvím formuláře na konferenčním webu. Počet míst v sále je omezen, proto organizátoři doporučují, aby se zájemci registrovali včas. Vstupné na akci je 200 korun za každý konferenční den.

Mediálními partnery konference Internet a Technologie (IT 16) jsou servery Root.cz, Lupa.cz, LinuxExpres.cz a IT Systems.

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková