Ing. Marek Skotnica

Doktorand

Marek má rád vědomosti. Přesněji - Marek má rád nabývání a aplikaci znalostí a dovedností. To znamená, že když dělá výzkum v oblasti modelování podnikových procesů, tak je zároveň učí. Současně pracuje jako softwarový architekt, kde to nasazuje do středních a velkých evropských firem. Ve volném čase rád sportuje - dělá bojové sporty, zvedá těžké železné koule, tancuje a cvičí akro-jógu. Taky rád cestuje s batohem a spí venku. 

Ale nebylo tomu tak vždycky. Na gymnáziu měl nejhorší známky ze třídy a dokonce ho kvůli tomu poslali do pedagogicko-psychologické poradny. Na střední škole hrál hodně Warcraft a ani na vysoké škole se jeho známky moc nezlepšily, asi protože u toho na pracoval na plný úvazek. Jak v bakalářském, tak magisterském stupni vystudoval obor Softwarové inženýrství a management.

„Láska k vědomostem přišla až během doktorského studia, které mě přimělo učit ostatní. Bylo to právě sdílení vědomostí s ostatními, co mě změnilo.“

V rámci svého působení na FIT vede studentské týmové projekty (například projekt FIT Life) a také nutí studenty modelovat české právní předpisy v rámci předmětu Modelování ekonomických procesů. Je členem vědecké skupiny CCMi a jeho výzkum je zaměřený na využití teorie procesního modelování pro modelování legislativních procesů a taky aplikaci v rámci technologie Blockchain (open-source projekt DasContract). Na jeho vědeckém ResearchGate profilu se lze dozvědět o jeho práci.

Za obsah stránky zodpovídá: Ing. Zdeněk Muzikář, CSc.