Informatické večery: Kryptografický koprocesor nejen pro bitcoinovou hardwarovou peněženku

Kdy

3. 4. 2023
18:00

Kde

Posluchárna T9:107

Thákurova 9, Praha 6

Záznam

YouTube

Během přednášky z cyklu Informatické večery experti ze společnosti Tropic Square zboří představy o tom, že chip design je výhradně hardwarový obor. Seznámí vás s celým procesem návrhu ASIC čipů na konkrétním případě čipu TROPIC01. Dozvíte se, proč je dobré využívat embedded procesory, jaké otázky řeší při výběru kryptografických algoritmů, jak probíhá proces verifikace a validace čipu nebo co jsou to tzv. secure elementy a proč právě na secure elementu v Tropic Square pracují.

O přednášejících

Jan Pleskač

Jan je technický ředitel a spoluzakladatel Tropic Square. Svoje zkušenosti z oblasti tradičního, uzavřeného, návrhu ASIC a FPGA designu transformuje do více otevřených řešení, která splňují nové požadavky na otevřenost a auditovatelnost čipů, kde je kladen důraz na vysokou výpočetní i fyzickou bezpečnost.

Ondřej Ille

Ondřej pracuje v Tropic Square na pozici vedoucího designového týmu. Je expertem v oblasti návrhu čipů, od architektury po IP design, od subsystémů až po základní stavební bloky.

Vít Mašek

Vít studuje magisterský program na FIT. Svoji bakalářskou práci zaměřenou na aritmetiku pro operace s eliptickymi křivkami rozšířil na ECC procesor (SPECT), který je klíčovou součástí čipu TROPIC01.

Záznam přednášky

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková