Mistr světa v Excelu je student FIT ČVUT

12. 9. 2022Ivana Macnarová

Student Fakulty informačních technologií ČVUT v Praze se stal letošním mistrem světa v Excelu v soutěži MOS World Championship v Kalifornii. Z milionu přihlášených studentů ze 60 zemí světa se dostal do finále a stal se již dvojnásobným mistrem světa v programech Microsoft Office. Plánuje se i nadále v programech MS zdokonalovat a své dovednosti předávat dál.

Do světového finále, které se konalo 24.–27. července 2022, se dostal Ondřej Cach již potřetí. V roce 2019 se účastnil finále v kategorii Microsoft PowerPoint v New Yorku, odkud si odvezl stříbro, o dva roky později se stal světovým šampionem v kategorii Microsoft Word, kdy se akce konala v online formě. Letos se mohl Ondřej soutěže účastnit naposledy, protože již soutěžil ve všech programech Microsoft Office a soutěže v každé kategorie je možné se zúčastnit pouze jednou.

Soutěžící letošního ročníku měli za úkol vypracovat dva projekty. V prvním projektu se museli na čas co nejvíce přiblížit danému zadání. V druhém, kreativnějším projektu na dané téma, letos bylo skills gap, měli soutěžící volnější ruku i více času. První projekt vyhodnocoval počítač, druhý odborná porota. V kreativnější části mohl každý soutěžící ukázat v čem vyniká a co vše v daném programu umí. Projekt se připravoval pro reálného klienta a Ondřej exceloval v obou soutěžních projektech.

Ondřej si jako vítěz kromě věcných cen odvezl finanční odměnu. Na FIT ČVUT studuje bakalářský obor Bezpečnost a informační technologie, studium v zahraničí ho v tuto chvíli neláká. 

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková