Přednáška o aplikaci, která má 20 milionů stažení – úspěch absolventa FIT ČVUT

13. 3. 2023

Přijďte si poslechnout, jak se ze studentského startupu stal celosvětově úspěšný projekt. Bc. Martin Mazanec, absolvent FIT ČVUT, vám prozradí, jak spolu s kamarádem Matoušem Skálou vyvinuli aplikaci Fitify, se kterou nyní cvičí přes 20 milionů lidí ze 180 zemí světa. Přednáška se koná 22. 3. 2023 od 18:00 v posluchárně T9:155. 

Martina Mazance jako klasického ajťáka bolela záda. Poradil si po svém – vytvořil fitness aplikaci, kterou si uživatel může přizpůsobit svým kondičním potřebám na míru. Spolu s Matoušem Skálou tak založili startup, z něhož se stala celosvětově úspěšná firma.

„Doposud jsme dokázali oslovit více než 20 milionů lidí po celém světě a měsíčně s námi cvičí 700 tisíc lidí,“ říká Martin Mazanec, a dokazuje tak touhu lidí udělat něco se sebou a pro sebe.

Ve firmě pracuje tým složený z vývojářů, designérů, fyzioterapeutů a fitness trenérů. Aplikaci Fitify, která funguje jako domácí fitness trenér, si každý měsíc stáhne více než 100 tisíc uživatelů.

„Tímto číslem jsme již dohnali globální konkurenci, jako je Runtastic, Nike Training Club nebo 8fit,“ popisuje Martin Mazanec celosvětový úspěch Fitify. 

Vznik aplikace Fitify v roce 2018 financovali Martin s Matoušem sami z vlastních zdrojů – tzv. bootstrappingem. To platilo až do nedávna. V dalším rozvoji jim pomůže investice v hodnotě 2,5 milionu dolarů z fondu Reflex Capital Ondřeje Fryce. Získané peníze chtějí tvůrci aplikace využít především na vývoj platformy a rozběhnutí nového produktu.

Společně s investicí Fitify oznámilo novinku Fitify Plus, která uživatele spojí s profesionálním fitness trenérem, který je následně trénuje online prostřednictvím telefonu. Fitify Plus se chce zaměřit na problémy v oblasti zdraví, které software nedokáže řešit, tedy pomoc s technikou cviků, předání osobních zkušeností a individuální přístup.

V roce 2019 aplikace zaznamenala úspěch v soutěži tuzemských mobilních aplikací AppParade. Mimo jiné díky originálnímu využití push notifikací, které uživatele opětovně motivují ke cvičení. Martin Mazanec se v roce 2021 umístil ve výběru talentů 30 pod 30 v prestižním časopisu Forbes.

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková