Bc. Martin Mazanec

Absolvent

Na FIT ČVUT přišel Martin před několika lety s takřka nulovými znalostmi v IT. Přesto se během krátké doby dokázal rozkoukat a začít pracovat na svém vlastním projektu. Jakožto typický ajťák sám trpěl bolestmi zad, a proto se rozhodl vytvořit, v tu dobu spíše pro sebe, aplikaci, se kterou se mu bude lépe cvičit.

Na začátku se jednalo pouze o studentský „side project“, postupně se ale z malého projektu zrodila společnost , kterou Martin založil společně se svým kamarádem Matoušem Skálou. Ve firmě vyvinuli více mobilních aplikací Fitify Apps, které fungují jako domácí fitness trenér, a usnadňují tak splnění touhy žít jinak, lépe a zdravěji.

„Doposud jsme byli schopni oslovit více než 20 milionů uživatelů po celém světě. Jedna z výhod FIT je, že tu člověk pozná spoustu skvělých lidí. Celý náš vývojářský tým je složený z absolventů či studentů FIT.“

Aplikaci Fitify si každý měsíc stáhne přes 800 tisíc uživatelů. Tím se Fitify stalo velkou konkurencí gigantům, jako je Nike, Strava či Adidas o post nejstahovanější fitness aplikace.

Cílem startupu, který zaměstnává několik vývojářů, designérů, fyzioterapeutů a fitness trenérů, je šířit zdravý životní styl do celého světa.

Martin se také umístil ve výběru 30 pod 30 prestižního časopisu Forbes Česko. Více informací o úspěchu aplikace Fitify. 

Za obsah stránky zodpovídá: Ing. Zdeněk Muzikář, CSc.