Bc. Martin Kučera

Absolvent

Už na základní škole se začal věnovat tvorbě webů a v šestnácti letech založil spolu s Vojtěchem Pauknerem dobročinný projekt Milý Ježíšku, který splnil již téměř 11 tisíc vánočních přání dětem z dětských domovů a sociálně slabších rodin. Díky jejich dobrosrdečnému nápadu a úspěchu projektu se dostali do výběru 30pod30 prestižního magazínu Forbes Česko​.

„V současnosti spolupracujeme se 70 dětskými domovy a desítkami sociálně slabých rodin. A přibývá i dárců. Většinou se nepodaří splnit jen kolem jednoho procenta přání.“

Po střední škole Martin nastoupil jako backend vývojář do firmy manGoweb. Brzy zjistil, že většina jeho kolegů-programátorů jsou buď současní nebo bývalí studenti FITu. Jejich každodenní diskuze o Progtestu a podobných zábavách ho zaujaly takovým způsobem, že se rozhodl to také zkusit a podal si přihlášku. Ze studia byl naprosto nadšený a i proto se rozhodl si ho o jeden rok prodloužit (z toho půl roku strávil na výměnném pobytu v Singapuru). Bakalářské studium dokončil s vyznamenáním a nyní pokračuje na Spolkové vysoké technické škole v Curychu s finanční podporou od nadace Bakala Foundation.

Za obsah stránky zodpovídá: Ing. Zdeněk Muzikář, CSc.