Letní škola IT se otevírá středoškolačkám

Prozkoumat svět IT a zjistit, že není jen o programování, umožňuje dívkám Letní škola IT. Její sedmý ročník proběhne od pondělí 12. 7. do pátku 16. 7. 2021 na naší fakultě. Akce pořádaná organizací Czechitas ve spolupráci s ČVUT je určena studentkám středních škol, které jsou v IT úplné začátečnice.

Letní škola IT umožňuje dívkám rychle se seznámit se základy různých IT disciplín. Naučí se vytvořit jednoduché webové stránky, pracovat s grafickými programy, upravovat fotky nebo naprogramovat základní funkce pro webové aplikace. Praktické dovednosti dívky získají také v laboratořích fakulty a na exkurzích v předních IT firmách. Získají tak vztah k informatice, což jim může pomoci v rozhodování, jakému oboru se budou věnovat po ukončení střední školy.

Po intenzivních čtyřech dnech vzdělávání čeká v pátek účastnice soutěžní hackathon, během kterého si nové znalosti vyzkouší na vlastním projektu. Celá akce vyvrcholí slavnostním galavečerem, během kterého budou studentky svou práci prezentovat před odbornou porotou z ČVUT a firem. Registrace, vstupenka do světa IT, je právě teď otevřena všem zájemkyním.
 

Více o Letní škole IT

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková