Ženy v IT přibývají díky Letní škole IT

Přivést dívky do světa IT má za cíl Letní škola IT. Její šestý ročník proběhne od pondělí 3. 8. do pátku 7. 8. 2020 na naší fakultě. Akci pořádá organizace Czechitas ve spolupráci s ČVUT. Akce je určena pro středoškolačky se zájmem o technologie, ale není podmíněna vstupními IT znalostmi.

V rámci programu Letní školy IT dívky nakouknou do mnoha oblastí informatiky a zjistí tak, že IT není jen nudné sezení u počítače. Během týdenního programu se setkají se základy programování, robotikou a počítačovou grafikou. Praktické dovednosti získají také v Laboratoři inteligentních vestavných systémů a Laboratoři zpracování obrazu, kde si vyzkouší práci s našimi humanoidními roboty a technikou pro zpracování vizuálních dat.

Po intenzivních čtyřech dnech vzdělávání čeká účastnice soutěžní hackathon, na kterém budou zpracovávat svůj vlastní projekt. Celá akce vyvrcholí galavečerem v budově Rektorátu ČVUT, kde budou studentky svou práci prezentovat před odbornou porotou z ČVUT a IT firem. Do letošního ročníku je přihlášeno 32 studentek středních škol a my věříme, že i letos některou obor IT zaujme a stane se naší studentkou.

Více o Letní škole IT

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková