Poptávka firem po IT specialistech v posledních letech neustále stoupá a stoupá i zájem o studium informatiky na Fakultě informačních technologií ČVUT v Praze (FIT ČVUT). V roce 2020 fakulta evidovala přes 2500 zájemců o studium informatiky a v roce 2022 se na fakultu hlásilo již přes 3500 uchazečů. I letos se FIT ČVUT rozhodla pro nové zájemce zorganizovat Den otevřených dveří, aby se mohli osobně přijít setkat s vyučujícími i studenty a zjistit, jaké studium IT doopravdy je. Akce se koná 12. 11. 2022 od 10:00 do 16:00.

Situace posledních dvou let zesílila tlak na digitalizaci, zrychlila přechod do online prostředí, a ještě zvýšila poptávku po IT odbornících napříč specializacemi. FIT ČVUT proto průběžně aktualizuje studium podle nejnovějších trendů a požadavků společnosti. Nabízí studium ve všech oblastech informatiky v bakalářském, magisterském a doktorském studiu. Vychovává odborníky IT, kteří jsou schopni uspět v praxi, nepřetržitě se rozvíjet a sebevzdělávat. 

Na Dni otevřených dveří se zájemci o studium na přednášce dozví o bakalářském studiu a podmínkách přijímacího řízení, budou moci navštívit stánky jednotlivých studijních specializací a prohlédnout si prostory fakulty a Národní technické knihovny.

Speciální program je pro návštěvníky připraven i v laboratořích FIT ČVUT, kde se dozví, na jakých projektech laboratoře pracují. Budou si moci prohlédnout např. Laboratoř inteligentních vestavných systémů, kde se seznámí s humanoidními roboty Pepper a NAO, Laboratoř grafiky a herního designu s interaktivní hrací stěnou a VR headsety nebo Laboratoř etického hackování spadající pod Katedru informační bezpečnosti. Na ukázky studentských prací se podívají v Laboratoři programování FPGA a Arduino. Uchazeči se dozví, jak laboratoře využívají studenti při výuce, výzkumu i v rámci praxe s partnerskými firmami fakulty.

Kontakt pro média

Ivana Macnarová

PR manažerka

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková