Kariérní veletrh COFIT v letním semestru 2020/2021

Kdy

22. 3. – 25. 3. 2021

Kde

Online

Web

COFIT

Záznam

YouTube

Kategorie

Konference

Jaké úžasné projekty vznikají za dveřmi našich laboratoří? Co zajímavého prozradí firemní experti z praxe? Zveme vás na live stream technologických diskuzí COFIT talk s vyučujícími a experty z výzkumných laboratoří a partnerských firem. Na nástěnce spolupráce si můžete vybírat z nejrůznějších nabídek spolupráce, projektů a stáží. V online networkingu si partneři připravili workshopy a hackathony o věcné i peněžité ceny.

Virtuální atrium Nové budovy na 2GTHR

V atriu se konají talky, hacky a workshopy. Můžete tam také přijít za firmou na stánek nebo se potkat s přáteli. Na Slacku můžete zastihnout HR manažery.

VSTOUPIT DO ATRIA  COFIT SLACK  FB UDÁLOST 

COFIT talk

COFIT workshop

Shaping the Modern Data Experience

Pure Storage

Storage is one of the pillars of modern computing. Reading and writing the zettabytes of data that billions of people need in their daily lives is a great technical problem of our time. How are these problems tackled today? You can join us and find out.

What can you expect: 
  • Meet members of the Pure Storage technical staff.
  • Learn about the technical problems we are solving today and what impact they have.
  • An interactive session where you can ask questions and chat with us.
  • Learn about career opportunities at Pure: Graduate Job and Part Time Student Job.
  • A fun quiz with prizes.
Who will be there:

REGISTRATION

Student Program in Commerzbank

Commerzbank

We will introduce you student program in Commerzbank and our open positions for students. You can ask any question and for the active ones we also prepared some presents.

Who will be presenting?

Program will be on MS Teams

No registration required.

CoQuiz – knowledge quizz with prices

Commerzbank

We prepared a knowledge quizz on Kahoot with prices for you. How quick your brain can be? Test it with compare with other students.

Program will be on MS Teams

No registration required.

Zažijte agilní vývoj v bance – od cílů přes OKRs k výsledku

Komerční banka

Zajímá vás vývoj SW? Chcete si s našimi IT lídry zažít, jak dnes vypadá vývoj v agilním týmu, kde spolu sedí business i IT a který zodpovídá za celou svěřenou oblast? Potom určitě dorazte na workshop Komerčky na COFITu!

O čem to bude?  

Spolu s námi se podíváte na agilní vývoj na příkladu aplikací pro řízení rizik – projdeme si ho komplet a prakticky vyzkoušíte – od cílů firmy a zadání, přes vytvoření OKRs až k výslednému produktu a jeho předání.  

To vše z různých úhlů pohledu – vývojáře, analytika, product ownera nebo agile coache.

Zažijete si také, jak hledat praktická řešení problémů, a podělíme se s Vámi o naše zkušenosti, třeba když musíte zaříznout třetí hotový „prototyp“ i další „radosti“.

A samozřejmě dostanete i prostor probrat Vaše dotazy a problémy, které sami ve vývoji řešíte. Pro nejaktivnější/ho máme připravenou i hodnotnou cenu. ;-)

Koho na workshopu potkáte? 

Událostí vás provedou  Jindřich Kubát, šéf vývoje KB, Palo Blaho, agile consultant pro mezinárodní skupinu SG, mateřskou společnost KB, a Roman Kvasňa, Product Owner systémů řízení rizik.

Bez registrace.

Jak využít Android k úlohám strojového učení

Ackee

Mentor: David Bilík (Android Team Lead) 

V tomto workshopu si s Davidem vyzkoušíte, jak tvořit aplikace na platformě Android, které umí řešit úlohy strojového učení jako:

  • detekce obličeje v obrazu
  • rozpoznávání textu
  • klasifikace fotek
  • a další…

Účastníci nemusí ovládat programování pro platformu Android, ale workshop bude veden v jazyce Kotlin, jeho znalost je tedy velmi doporučená.

Bez registrace.

Penetrační testování, Red teaming & Blue teaming

NN IT HUB Prague

Zajímají tě oblasti jako kybernetická bezpečnost, etický hacking nebo penetrační testování? Potom se určitě přihlas na workshop, který v rámci COFITu chystáme. 
 
Na simulovaném příkladu si ukážeme útok hackera na konkrétní webovou stránku a rozebereme si jej z pohledu Penetračního testera, Red Team Engineera (útočníka) a Blue Team Engineera (ochránce). V  rámci workshopu budeš mít možnost se zapojit, odpovídat na kvízové otázky a soutěžit o hodnotnou cenu. 

Mentoři:
Ceny pro nejlepší a nejaktivnější účastníky:
  1. místo: 12měsíční předplatné Cyber Security tréninků na vzdělávací platformě Try Hack Me

  2. místo: 3měsíční předplatné Cyber Security tréninků na vzdělávací platformě Hack The Box

  3. místo: 1měsíční předplatné Cyber Security tréninků na vzdělávací platformě Hack The Box

Pokud se ti bude líbit co děláme a ukážeš nám svoje nadšení, máš také možnost získat brigádu jako Etický hacker junior u nás v  IT HUBu.

O nás: 

Jsme tým IT specialistů a inženýrů, kteří se starají o kyberbezpečnost, datovou analytiku, cloudovou infrastrukturu a správu aplikací pro NN Group, Holandskou pojišťovací společnost. Pro studenty a absolventy FIT ČVUT nabízíme zajímavé startovní pozice v oblasti kybernetické bezpečnosti, s možností absolvování odborných certifikací a dalšího růstu.

Registrace

Využití internetu věcí v praxi

Adastra

Pojďme se pobavit o reálném nasazení internetu věcí. Ukázka nasazení IoT řešení – chytrá paleta (monitoring manipulačních jednotek).

  • Vystupující: Adéla Mikschiková – Business Development Manager v Adastře

  • Délka: cca 1 hodina

Bez registrace.

Consulting Experience Day

Deloitte

Staň se na jedno odpoledne konzultantem a ukaž, co v tobě je, třeba si tak otevřeš dveře do Deloitte. :)

V týmu Finance & Performance pomáháme finančním ředitelům na jejich cestě za digitalizací financí. Propojujeme znalost byznysu a procesů s moderními technologiemi, navrhujeme a implementujeme inovativní finanční řešení.

Že netušíš, co si pod takovou prací představit? Přidej se na jedno odpoledne k nám 25. 3. a vyzkoušej si to na vlastní kůži.

Kapacita je omezená, tak neváhej a co nejrychleji se přihlas. Potvrzení účasti ti zašleme na e-mail.

Těšíme se na viděnou!

REGISTRACE Událost na stránkách Deloitte

Online studentské veletrhy a jejich potenciál

Commerzbank

Na závěr celého veletrhu bychom se s vámi se všemi chtěli potkat na přátelský uvolněný podvečerní pokec na Clubhouse. Pokud vlastníte iPhone nebo iPad a ještě nemáte Clubhouse, co nejdříve nám napište a my pro vás máme pár volných pozvánek, ale znáte to, kdo dřív přijde…

Koho tam můžete potkat?

Aktivita poběží na Clubhouse

COFIT hack

Minihackathon Spolupráce s průmyslem

Minihackath SSP pořádá přímo fakulta ve spolupráci s firmami UNICO.AI, Deepnote a Credo Ventures. K účasti zveme nejen softwarové inženýry, ale i datové inženýry – připravili jsme pro vás mnoho unikátních datasetů. Info se dozvíte na COFIT talku v pondělí 22. 3. od 10:00.

Cílem je zprototypovat lepší způsoby prezentace témat závěrečných prací, efektivnější vyhledávání a doporučování vedoucích z řad akademických pracovníků a průmyslových partnerů a podobné úlohy, které nám pomohou s rozvojem projektu Projects FIT.

Úspěšným hackerům rozdělíme odměny ve výši 50 tis. Kč a budou mít možnost získat i pravidelný příjem díky dlouhodobější spolupráci na projektu s oddělením ICT a SSP. Ve střednědobém horizontu předpokládáme vznik spinoff firmy, která bude vyvíjet globální produkt pro personalizované vzdělávání a spolupráci studentů s podniky, tak můžete být u toho.

Registrace

Predikuj budoucnost s H2O.ai

H2O.ai

Vytvoř až 3členný tým a dejte dohromady nejlepší predikční model. Na úvod dostaneš základní info, jak pracovat s daty a jaké nástroje lze využít. Pak už to bude jen na tobě a tvém týmu, jak se s predikcí poperete. V průběhu dne bude možnost řešení konzultovat s mentorem, a něco nového se tak naučit. Nevadí, pokud nemáš žádné znalosti, stačí umět základy vyhledávání na internetu. Nejlepší model vyhodnotíme na základě skóre na testovací množině dat, ale také podle toho, jaký postup tým zvolil při jeho tvorbě. 

Mentor:
  • Ing. Veronika Maurerová

Zadání:

Vytvořit co nejlepší predikční model na zadané trénovací množině dat. Vyhodnocení nejlepšího modelu bude na základě skóre z testovacích dat, ale i na základě zvoleného postupu.

Průběh:

Na úvod hacku bude krátce představeno, jak pracovat s daty a jaké nástroje lze pro vytvoření modelu použít. Studenti mohou vytvořit až 3 členné týmy, které budou na modelu pracovat. Na konci hacku studenti zašlou predikci na testovacím datasetu, a ta bude oskorována. Následně budou studenti prezentovat svá řešení v cca 2 minutové prezentaci. 

Harmonogram:
  • 10:00–10:30 Úvod do predikčního modelování
  • 10:30–15:00 Samostatná práce na predikčním modelu, možnost průběžné konzultace s mentorem
  • 15:00–15:05 Odevzdání predikce na testovací množině dat 
  • 15:05–15:30 Příprava na prezentaci výsledného modelu
  • 15:30–15:55 Prezentace
  • 15:55–16:00 Vyhlášení vítězů
Hodnocení: 
  1. skóre na testovací množině dat

  2. zvolený postup při hledání nejlepšího modelu

Cena pro nejlepší týmy (finanční odměna formou stipendia):
  1. místo 3 000 Kč

  2. místo 2 000 Kč

  3. místo 1 000 Kč

Bez registrace.

Virtual autonomous car race mini-hackathon

Eaton

In this mini-hackathon you will write a small algorithm in Python to get the car to the finish line using an input data like a lidar data or car’s location in a map.

The criteria of success will be:

  • Reaching finish line

  • Time

  • Distance

  • Creativity

Best results will be rewarded with a present and Eaton gadgets.

PS: It should not take more than few 10s of minutes to find the basic solutions (not the fastest ones though).

Instructions

No registration required.

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková