Kariérní veletrh COFIT v zimním semestru 2021/2022

Kdy

13. 10. 2021
11:00 – 18:00

Kde

Atrium Nové budovy ČVUT

Thákurova 9, Praha 6

Kategorie

Konference

COFIT spojuje kariérní veletrh a technologickou konferenci. Cílem akce je představit aktuální výzkumné projekty na fakultě a možnosti spolupráce s firemními experty, inovačními manažery, HR specialisty, akademickými experty z laboratoří a studenty. Akce je určena pro studenty všech ročníků a studijních specializací. Veletrh letos proběhne prezenčně a jeho součástí bude také online technologická konference s talky firemních a fakultních expertů.

Středa 13. 10. 2021, 11:00–18:00
Atrium Nové budovy ČVUT

Kariérní veletrh COFIT proběhne v prezenční formě na FIT ČVUT a součástí je také online technologická konference s talky firemních a fakultních expertů.

PROGRAMOnline konferenceFB UDÁLOST

Prezenční program

Stánky firem

11:00–18:00
Atrium Nové budovy ČVUT

Zjistěte, jaké máte možnosti spolupráce během studia a kam byste chtěli směřovat svoji kariéru.

PARTNEŘI A SPONZOŘI NABÍDKY PRÁCE

Technologická konference

11:00–18:00
Místnost T9:152

Jaké projekty vznikají za dveřmi našich laboratoří? Co zajímavého prozradí firemní experti z praxe? Technologické diskuze COFIT talk, které propojují zkušenosti expertů z firem a fakultních laboratoří, moderuje Sara Polak.

Záznamy budou promítány po celé odpoledne nebo je můžete sledovat kdykoli online.

COFIT TALKY

Infostánek Spolupráce s průmyslem FIT ČVUT

11:00–17:00
Atrium Nové budovy ČVUT

Na infostánku vám poskytneme informace o veletrhu. Dozvíte se, jaké máte možnosti spolupráce s průmyslem a můžete zde podepsat dohodu o mlčenlivosti kvůli chráněným zadání projektů (NDA).

Kariérní centrum ČVUT

13:00–15:00
Atrium Nové budovy ČVUT

Využijte profesionální kariérní poradenství ČVUT. Nabízejí konzultace CV a LinkedIn a užitečné tipy k průběhu výběrového řízení.

VÍCE O KC ČVUT

Elevator pitch

14:00–16:00
Výtahy u aquamatu na FSv

14 pater, 60 sekund, vy, váš projekt a potenciální investor nebo partner. Dokážete zaujmout a získat čas pro hlubší představení projektu a potenciální investici? Podívejte se na ukázku a přijďte zkusit svůj pitch do výtahů na FSv.

Není potřeba registrace. Sraz na infostánku v atriu Nové budovy ČVUT.

Kdo na vás může ve výtahu čekat?
  • Pavel Kordík: proděkan pro spolupráci s průmyslem

  • David Pešek: technologický skaut a inovátor

  • Ondra Brém: UX a Service designer a inovátor

  • Sara Polak: popularizátorka AI a startup konzultantka

Matchmaking – propojujeme s vhodnými firmami

11:00–18:00
Online + F2F

Přinášíme příležitost propojit vás s partnery školy. Následující krátký dotazník nám pomůže vás lépe poznat a spojit s vhodnými firmami, ať už hledáte práci, brigádu nebo vedení závěrečné práce.

Podělte se s námi o to, co vás zajímá, přijďte na kariérní veletrh COFIT a poznejte experty z partnerských firem a vybraných laboratoří.

VYPLNIT FORMULÁŘ

Jak trénovat svůj algoritmus? (Tomáš Mikolov a Sara Polak)

18:00–19:30
Posluchárna T9:105 / Online
  • AI experti Sara Polak & Tomáš Mikolov
  • Doporučujeme bezplatný kurz Elements of AI od prg.ai, na kterém je přednáška založena.
  • Přednáška proběhne v českém jazyce, bude streamovaná live a záznam poté k dispozici zde na webu.

Co je to algoritmus? Jak ho můžete trénovat? Jak to dělat přesněji? A je to opravdu taková černá skříňka? S využitím textové klasifikace a demo Fasttextu vám Tomáš Mikolov a Sara Polak ukážou anatomii algoritmů a vysvětlí, proč fungují tak, jak fungují, a také vyvrátí nejčastější mýty.

Sara Polak

Sara je původem archeoložka a evoluční antropoložka, která strávila posledních 8 let v technologických startupech v LA a Londýně. Zaměřuje se na vytváření konceptu cloudových civilizací, které jsou mechanismem pro využívání technologií k optimalizování evolučního potenciálu společnosti. Popularizuje a demystifikuje umělou inteligenci pro širokou veřejnost a založila technickou klubovnu Paioneers v Paralelní Polis.

Tomáš Mikolov

Tomáš Mikolov je vědecký pracovník CIIRC ČVUT v Praze. V současnosti vede výzkumný tým zaměřený na vývoj nových technik v oblasti složitých systémů, umělého života a evoluce. Dříve pracoval ve Facebook AI a Google Brain, kde vedl vývoj populárních nástrojů pro strojové učení, jako jsou word2vec a fastText. V roce 2012 získal doktorát na VUT v Brně za práci na modelech neurálního jazyka (projekt RNNLM). Jeho výzkumným cílem je porozumět inteligenci a vytvořit takovou umělou inteligenci, která lidem pomůže řešit složité problémy.

Online technologická konference

COFIT talk

Jaké projekty vznikají za dveřmi našich laboratoří? Co zajímavého prozradí firemní experti z praxe? Technologické diskuze COFIT talk, které propojují zkušenosti expertů z firem a fakultních laboratoří, moderuje Sara Polak.

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková